Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ, ΕΠΙΤΟΚΙΑ, ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ & ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
14,60 / 0,15 = 97,33 = 973,33% ΕΤΗΣΙΩΣ
Και γαμώ τις αποδόσεις !!!
Αυτή είναι δουλειά !!! Με κόστος μόλις 15 λεπτά, βγάζεις 14,60 ευρώ !!!
Καλύτερα και από τα ναρκωτικά !!!

Αν έχετε ήδη εξοργιστεί, σας ενημερώνω ότι ακόμη δεν είδατε τίποτα !!!

Το πενιχρό 973,33% θα....... αντικατόπτριζε την πραγματικότητα, αν οι τράπεζες λειτουργούσαν με μηδενική μόχλευση και δάνειζαν μόνον το πραγματικό χρήμα των καταθέσεων της πελατείας τους.

Σύμφωνα λοιπόν με την ισχύουσα νομοθεσία περί κλασματικού αποθέματος (ΠΔ/ΤΕ 2560/01.04.2005 και επόμενες), οι τράπεζες μπορούν να δανείζουν ποσά μέχρι 5 φορές μεγαλύτερα από το σύνολο των ρευστών διαθεσίμων τους, που στο 99% των περιπτώσεων ισούνται με το 5πλάσιο των καταθέσεων πελατείας τους.

Έτσι λοιπόν, στο εξαιρετικό αυτό παράδειγμα του συντρόφου μας ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟΥ, η τράπεζα του παραδείγματος, με τα 100 ευρώ της κατάθεσης για τα οποία πλήρωσε συνολικό τόκο 15 λεπτά, μπορεί να δανείσει 500 ευρώ - άσχετα αν δεν τα έχει στο ταμείο της - και, με ετήσιο επιτόκιο χορήγησης 14,60%, να εισπράξει ετήσιο τόκο 73 ευρώ.

Η πραγματική λοιπόν απόδοση της τράπεζας γίνεται :
73,00 / 0,15 = 486,66 = 4.866,66 % ΕΤΗΣΙΩΣ !!!

Και αν νομίζετε ότι το τερματίσατε, έχει και συνέχεια.
Το νόμιμο, ελάχιστο κλασματικό απόθεμα του 20%, δεν είχε ποτέ τηρηθεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθόλη την περίοδο μέχρι την 31/12/2012 !!!

Σύμφωνα λοιπόν με τους ισολογισμούς όλων των ελληνικών τραπεζών, όπως τους αναλύουμε κατ'έτος στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ο μέσος όρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος κυμάνθηκε μεταξύ 3% και 5%.

Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες, καθόλη τη διάρκεια των παχέων αγελάδων και της λεγόμενης ευμάρειας, δάνειζαν κατά μέσο όρο 20 φορές το πραγματικό χρήμα των καταθέσεων πελατείας τους.

Έτσι, επιστρέφοντας στο παράδειγμα του συντρόφου μας ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟΥ, η τράπεζα του παραδείγματος, με τα 100 ευρώ της κατάθεσης, μας δάνειζε 2.000 ευρώ - άσχετα αν δεν τα είχε στο ταμείο της - και, με ετήσιο επιτόκιο χορήγησης 14,60%, μας χρέωνε τα 2.000 αυτά ευρώ του μοχλευμένου δανεισμού μας, με τόκο 292 ευρώ ετησίως.

Το πόσες χιλάδες τοις εκατό κονόμησαν όλα αυτά τα χρόνια οι τράπεζες κάνοντας τους δανειολήπτες κανονικούς μπροστινούς στο καρουζέλ της φούσκας του ιδιωτικού χρέους, έχει λίγη σημασία σήμερα που είμαστε όλοι χρεοκοπημένοι.

Σημασία έχει άλλο.

Ότι, μετά από το τεράστιο αυτό πάρτι, η λεγόμενη ζημία πιστωτικού κινδύνου, δηλαδή η ζημία από τα αισχροκερδή και τοκογλυφικά έσοδα και κέρδη που δεν εισπράχθηκαν στο σύνολό τους, λόγω της μεσολάβησης της κρίσης και της εξ' αυτής αδυναμίας των δανειοληπτών να συνεχίσουν να εξυπηρετούν την πυραμίδα της εξαπάτησής τους μέσω της φούσκας του ιδιωτικού χρέους, βαφτίστηκε ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ και, αντί να χρεωθεί σε αυτούς που τη δημιούργησαν, χρεώθηκε στα θύματα της πρωτοφανούς αυτής απάτης και, μάλιστα, μέσω του δημοσίου χρέους, βαφτίζοντας ως δήθεν δημοσιονομική μια κρίση που ήταν από τη γέννησή της ξεκάθαρα τραπεζική.



Όσοι λοιπόν ακόμη ρωτάτε γιατί, με την Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ζητάμε να αναγνωριστεί, μεταξύ άλλων, ότι οι πιστωτικές μας συμβάσεις είναι στο σύνολό τους παράνομες, ανήθικες, καταχρηστικές, αισχροκερδείς και τοκογλυφικές και απαιτούμε αυτές να κουρευτούν κατά κεφάλαιο και τόκους, καταγγέλλοντας παράλληλα το νέο, εμετικό θεσμό του ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ και τον ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ της ΤτΕ, σας απαντάμε ότι πρόβατα συνεργάσιμα στη σφαγή μας, με μοναδική διεκδίκηση τις καλύτερες συνθήκες υγειινής στο σφαγείο του τραπεζικού συστήματος, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ, όχι από αντίδραση, αλλά από αυτονόητο δικαίωμα !!!


Τώρα φορτώστε όσο θέλετε.
Το τερματίσαμε !!!


http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/11/blog-post_56.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου