Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ !!!


Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ στο ARD:
Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια στην Ελλάδα !!!


Με το απλό αυτό σκεπτικό της παραβίασης της ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, όπως ακριβώς αναφέρεται στην...... Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας,προκύπτει αβίαστα η ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ στην υπερχρέωση του ελληνικού δημοσίου και, έτσι, σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία, η Ελλάδα δικαιούται να ζητήσει τη διαγραφή του συνόλου των τόκων των δανείων που της χορηγήθηκαν κατά παράβαση της Αρχής του Υπεύθυνου Δανεισμού !!!
Αυτός είναι άλλος ένας από του λόγους για τους οποίους μας έχωσαν στα Μνημόνια, προκειμένου τα δάνεια να φύγουν από τα χέρια τραπεζών και αγορών και να πάνε στα κράτη, στον EFSF και στα χέρια των Ελλήνων !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html


Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι δηλώσεις που φαίνεται να έκανε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης,στη διάρκεια ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε από τη γερμανική τηλεόραση.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γ.Βαρουφάκης υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν καλά από την αρχή ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αποπληρώσει τα χρέη της, ενώ περιέγραψε την Ελλάδα ως την πιο χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Reuters, το ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση προβλήθηκε στο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι ARD, χθες την μέρα του Eurogroup, την ημέρα, που οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για το ενδεχόμενο περαιτέρω χρηματοδότησης της Αθήνας με αντάλλαγμα την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Εξυπνοι άνθρωποι σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο γνώριζαν ήδη από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα εξοφλούσε ποτέ τα χρέη της. Ωστόσο, ενήργησαν σαν να μην ήταν η Ελλάδα μια χρεοκοπημένη χώρα, αλλά σαν να είχε απλά ένα πρόβλημα ρευστότητας», ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης στο ντοκιμαντέρ.

«Σε αυτή την κατάσταση, το να δώσεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος την μεγαλύτερη πίστωση στην ιστορία, όπως οι τριτοκλασσάτοι διεφθαρμένοι τραπεζικοί, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ακόμη ο Έλληνας υπουργός σύμφωνα με την γερμανική μετάφραση των σχολίων του.

Φυσικά η γερμανική Bild γνωστή για τις επιθέσεις εναντίον της χώρας μας δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών. «Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, ωστόσο, δεν έχει επαρκές ρευστό. Αυτό το ήξερε ο Γ. Βαρουφάκης, αυτή ήταν και η λογική της εφημερίδας μας» ανέφερε σε άρθρο της, ενώ σε άλλο δημοσίευμα καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν να παρέχουν όλο και περισσότερη οικονομική στήριξη στην Ελλάδα, σχολιάζοντας: «Ο Βαρουφάκης είναι ανυπόφορος» και σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση «συμπεριφέρεται σαν όλοι να πρέπει να χορέψουν στο ρυθμό της». Υπογραμμίζει δε πως πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την «τρέλα» και πως η Ευρώπη «πρέπει να πάψει να μοιάζει τόσο χαζή».

Πάντως, το Reuters διευκρινίζει ότι δεν είναι σαφές το πότε μαγνητοσκοπήθηκε η εκπομπή.


ΠΗΓΗ
http://www.topontiki.gr/article/120872/varoyfakis-sto-ard-egklima-kata-tis-anthropotitas-ta-daneia-stin-ellada-entones
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/03/blog-post_22.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου