Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Βούρκωσε ο Τσίπρας στο τέλος που μίλησε για την τιμή και την αξιοπρέπεια που αξίζει ο ελληνικός λαός. Δείτε το βίντεο




    Συγκινημένος στο βήμα ο πρωθυπουργός, καλεί σε ψήφο εμπιστοσύνης - Όρθιοι τον χειροκρότησαν οι βουλευτές της κυβέρνησης


    Κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, την οποία ολοκλήρωσε εμφανώς συγκινημένος και καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές που τον στηρίζουν, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το Σώμα για τις ........δυσκολίες της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι στο τέλος θα υπάρξει βιώσιμη συμφωνία.

    Επισήμανε ότι η κυβέρνηση καλείται να περάσει μέσα από τις «συμπληγάδες πέτρες» μιας «σκληρής και δύσκολης» διαπραγμάτευσης στο εξωτερικό και παράλληλα να συγκρουστεί με πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα στο εσωτερικό, που «βύθισαν τη χώρα στην κρίση και την διεθνή απαξίωση».

    Δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα όλες τις προεκλογικές εξαγγελίας σε ορίζοντα τετραετίας, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε παράταση του Μνημονίου.

    Αφιερώνοντας τις πρώτες σελίδες της ομιλίας του, προκειμένου να στείλει σαφή μηνύματα προς το εξωτερικό είπε: «Ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις τι είναι αυτό που δεν διαπραγματευόμαστε: δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Τη λαϊκή εντολή των εκλογών 25ης Ιανουαρίου. Ο λαός έδωσε ισχυρή και καθαρή εντολή για άμεσο τερματισμό της καταστροφικής λιτότητας. Το περιβόητο μνημόνιο καταργήθηκε από τα καταστροφικά του αποτελέσματα και κυρίως από την ετυμηγορία του λαού. Η νέα κυβέρνηση δεν δικαιούται να ζητήσει παράταση του Μνημονίου και παράταση του λάθους και της καταστροφής».


    «Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας, την τιμή και την υπερηφάνεια αυτού του λαού»


    «Σας καλώ να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης, να δώσουμε μαζί τη μάχη για αξιοπρέπεια»


    Το κλείσιμο της ομιλίας



    Διαβάστε την ομιλία του Πρωθυπουργού

    http://www.alfavita.gr/sites/default/files/attachments/document_1_0.pdf

    http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου