Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σπύρος Λάτσης: Ένας απο τους τρείς δισεκατομμυριούχους της Ελλάδας



Τρεις οι δισεκατομμυριούχοι στην Ελλάδα-Ποιοι είναι
Δεν λείπει ούτε και φέτος η ελληνική παρουσία από τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους......ανθρώπους της γης, παρά την κρίση και την ύφεση.

Το περιοδικό εντόπισε τρεις Έλληνες δισεκατομμυριούχους. Πρόκειται για τον Σπύρο Λάτση και την .....οικογένειά του, που εμφανίζουν περιουσία 3,3 δισ. δολαρίων, τον Αριστοτέλη Μυστακίδη με 2,7 δισ. δολάρια και το Φίλιππο Νιάρχο με 2,6 δισ. δολάρια.

Όπως γράφει το Forbes, ο μεγιστάνας της ναυτιλίας Σπύρος Λάτσης ανέκαμψε, έπειτα από το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Οι μετοχές των εταιρειών του, EFG International, Lamda Development και ΕΛΠΕ σημείωσαν άνοδο . Ο ίδιος μεταβίβασε μετοχές της Eurobank αξίας περίπου 300 εκατ. δολαρίων σε 9 νεότερα μέλη της οικογένειας και στο ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Ο Σπ. Λάτσης έχει πάρει τρία πτυχία από το London School of Economics και έχει μια θέση στο δ.σ. του Institute of Advanced Studies του Princeton.

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης είναι πολίτης της Βρετανίας και της Ελλάδας. Έγινε δισεκατομμυριούχος το Μάιο του 2011, με τη δημόσια εγγραφή για την είσοδο του κολοσσού των εμπορευμάτων, Glencore, στο χρηματιστήριο. Αφότου αποφοίτησε από το London School of Economics, ο Μυστακίδης δούλεψε στην Cargill, με ειδίκευση στα μέταλλα, για έξι χρόνια. Το 1993 πήγε στην Marc Rich & Co., λίγο πριν από την εξαγορά της εταιρείας από τη διοίκησή της και τη μετονομασία της σε Glencore. Εκεί, δούλεψε στο τμήμα ψευδάργυρου, χαλκού και μόλυβδου, φτάνοντας στα επίπεδα του co-director, το 2000.

Ο κληρονόμος εφοπλιστικής οικογένειας Φίλιππος Νιάρχος δεν επιθυμεί να προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας. Η τεράστια συλλογή του με έργα τέχνης, μία από τις πολυτιμότερες στον κόσμο, περιλαμβάνει αριστουργήματα όπως το "Self-Portrait with a Bandaged Ear" του Vincent van Gogh και την αυτοπροσωπογραφία του Pablo Picasso, "Yo, Picasso".
Μέλος του δ.σ. του Museum of Modern Art της Νέας Υόρκης, κληρονόμησε τη συλλογή του πατέρα του, την οποία εμπλούτισε με έργα σύγχρονης τέχνης, όπως το "Self-Portrait" του Jean-Michel Basquiat και το "Shot Red Marilyn" του Andy Warhol. Μάλιστα, ο Warhol έχει δημιουργήσει μια σειρά πορτρέτων του Νιάρχου, στηριγμένα στην ακτινογραφία του κρανίου του. Φήμες στην αγορά της τέχνης τον ήθελαν να ενδιαφέρεται σοβαρά για το διάσημο έργο του Edvard Munch, "The Scream", το οποίο τελικά πουλήθηκε σε έναν άλλο δισεκατομμυριούχο, τον Leon Black, αντί 120 εκατ. δολαρίων το Μάιο του 2012.
Πηγή: newmoney.gr
http://www.olathessaloniki.com/2013/03/blog-post_4153.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου