Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

To Bloomberg μας έβαλε στη δραχμή



Σάλο έχει προκαλέσει το Bloomberg, που ανάμεσα των ισοτιμιών που παρουσιάζει στα ενημερωτικά δελτία περιλαμβάνει και κάτι που ονομάζει «ελληνική δραχμή (μετά το ευρώ)».

Σε πίνακα με ισοτιμίες νομισμάτων που εμφανίστηκε στο Bloomberg για πρώτη φορά από το 2002 από τότε δηλαδή που το ευρώ έγινε το νέο νόμισμα της Ελλάδας, εμφανίστηκε η ....Δραχμή (Greek Drachma) ως εναλλάξιμη αξία, προκειμένου να είναι έτοιμοι οι επενδυτές για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
H Greek Drachma συνοδεύεται και από τον επεξηγηματικό όρο ως πρώην Ευρώ. Την ίδια στιγμή το Bloomberg στις πληροφορίες που στέλνει στους επενδυτές στην τέταρτη σειρά αναφέρεται στην ελληνική δραχμή (μετά το ευρώ).

Από το Boomberg ανακοινώθηκε απλά ότι «πρόκειται για μια εσωτερική διαδικασία η οποία έχει την έννοια της δοκιμής». Μετά τις έντονες αντιδράσεις και τις συζητήσεις για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή το πρακτορείο αφαίρεσε την δραχμή από τις πληροφορίες που στέλνει στους επενδυτές.
Σύμφωνα με την Guardian, όσοι δοκίμασαν να πατήσουν για να δουν την ισοτιμία έλαβαν το μήνυμα: «η πρόσβαση σε αυτή την κατηγορία απαγορεύεται από τον πάροχο», ενώ η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για μία υπηρεσία που έχει εδώ και καιρό το πρακτορείο ή είναι κάτι που αποφάσισε να ξεκινήσει τώρα.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις και τις συζητήσεις για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή το πρακτορείο αφαίρεσε την δραχμή από τις πληροφορίες που στέλνει στους επενδυτές.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου