Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σόρος: Tρεις μήνες διορία σε Γερμανία και ΕΕ

Η Γερμανία και η ΕΕ έχουν τρεις μήνες διορία να βρουν λύση στην κρίση είπε ο δισεκατομμυριούχος κερδοσκόπος George Soros, σε ομιλία του στην Ιταλία.

Όπως είπε, όταν περάσει αυτό το διάστημα των τριών μηνών, και δεν εχει βρεθεί λύση, θα είναι...   πλέον αργά.
Φυσικά δεν άφησε ασχολιαστες και τις ελληνικές εκλογές:

«Η ελληνική κρίση είναι πιθανό να κλιμακωθεί το φθινόπωρο. Μέχρι τότε η Γερμανική οικονομία θα έχει επίσης αποδυναμωθεί και η γερμανίδα καγκελάριος Merkel θα δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο απ’ ότι σήμερα να πείσει τον γερμανικό λαό να αποδεχθεί οποιεσδήποτε επιπλέον ευρωπαϊκές ευθύνες. Αυτό δημιουργεί ένα «παράθυρο» τριών μηνών».

Για το εκλογικο αποτέλεσμα, ανέφερε ότι θα προκύψει κυβέρνηση που θα θελει να εφαρμόσει Τις δεσμεύσεις, αλλά δεν θα μπορέσει…

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Soros είπε πως η κρίση της Ευρωζώνης απειλεί να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να την βυθίσει σε μια «χαμένη δεκαετία», όπως αυτή της Λατινικής Αμερικής την δεκαετία του 1980.

«Μια παρόμοια μοίρα περιμένει τώρα την Ευρώπη. Αυτή είναι η ευθύνη που η Γερμανία και οι άλλες πιστώτριες χώρες πρέπει να αναγνωρίσουν. Όμως δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου