Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στο Προεδρικό ο Αντώνης Σαμαράς - Oρκίζεται πρωθυπουργός


Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια βρίσκεται αυτή την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς για να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή και την ίδια στιγμή να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Στον καθιερωμένο διάλογο που ...είχαν ο κ. Παπούλιας με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε «τι απέδωσε ο μαραθώνιος».
Ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Ο μαραθώνιος απέδωσε τη δεδηλωμένη, την αναγκαία προϋπόθεση για μια μακρόπνοη κυβέρνηση, η οποία θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στον ελληνικό λαό».
«Σας δίνω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας καθώς τα προβλήματα είναι πολλά», πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας.
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης και ο κ. Θανάσης Μπούρας. Στη συνέχεια, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός.
Έπειτα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα παραλάβει από τον κ. Πικραμμένο και αμέσως μετά μαζί με τους κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα έχουν συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Ζανιά με αντικείμενο την αυριανή συνεδρίαση του Εurogroup.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στη συνάντηση θα παραβρεθεί και ο Βασίλης Ράπανος ο οποίος θα αναλάβει- όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτή τον κ. Ζανιά.
Τα ονόματα των νέων υπουργών, ωστόσο, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται και η ορκομωσία τους να γίνει σήμερα. Αν υπάρξει πρόβλημα χρόνου, θα γίνει αύριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου