Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

LIVE: WWDC 2012 - Δείτε τι παρουσίασε η Apple! (iOS 6, MacBook Pro)

LIVE: WWDC 2012 - Δείτε τι παρουσίασε η Apple! (iOS 6, MacBook Pro)
Το newpost.gr μετέδωσε λεπτό προς λεπτό την έναρξη του WWDC 2012 και το keynote του Tim Cook από το Moscone Center κατά τη διάρκεια του οποίου η Apple παρουσίασε το iOS 6 αλλά και το νέο MacBook Pro!

Δείτε λεπτό προς...... λεπτό την παρουσιαση του Tim Cook!

20:03 - Στο βήμα βρίσκεται ο Tim Cook...

20:05 - Ο Tim Cook αρχίζει την παρουσίασή του αναφέροντας ότι στο App Store υπάρχουν 400 εκατομμύρια χρηστών, ενώ είναι διαθέσιμες εφαρμογές, από τις οποίες 225.000 είναι για το iPad.



20:06 - Η Apple έχει πληρώσει μέχρι τώρα περισσότερα από 5 δις δολάρια τους developers που ανεβάζουν εφαρμογές στο App Store.

Ο Tim Cook αναφέρει ότι έχουν γίνει πάνω από 30 δισεκατομμύρια εφαρμογών από το App Store

20:07 - Όπως λέει ο Cook, ο στόχος στην Apple είναι να κάνει καλή δουλειά και να αλλάξει τον τρόπο ζωής του κόσμου.

20:10 - Τώρα προβάλλεται ένα βίντεο το οποίο δείχνει τη δουλειά των προγραμματιστών. Ένας τυφλός προγραμματιστής από τη Γερμανία δημιούργησε εφαρμογή που βοηθάει τους τυφλούς να περπατάνε έξω.



20:16 - Και τώρα η μεγάλη στιγμή! Ο Tim Cook λέει ότι σήμερα η Apple παρουσιάζει νέους φορητούς υπολογιστές αλλά και νέες εκδόσεις iOS και Mac OS X. Στο βήμα ανεβαίνει ο Phil Schiller.
20:17 - Ο Phil Schiller αρχίζει λέγοντας ότι όλοι κάνουν προσπάθειες να αντιγράψουν τα MacBook Air κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο.

20:18 - Αυτό που περίμεναν πολλοί, αναβάθμιση των MacBook με επεξεργαστές Ivy Bridge 2 - 3,2GHz με turbo boost, μνήμη RAM που θα φτάνει τα 8GB και δίσκοι SSD 512GB, αλλά και θύρες USB 3.0.

20:20 - Και τώρα οι τιμές των νέων MacBook: 11" από 999 έως 1099 δολάρια, 13" από 1199 έως 1499 δολάρια.



20:22 - Έχουμε και νέα MacBook Pro όμως με Nvidia graphic chip με μνήμη γραφικών που θα φτάνει το 1GB και USB 3.0 φυσικά. Διαθέσιμα από σήμερα!
Δείτε αναλυτικά:





20:28 - Και τώρα τα νέα ολοκαίνουρια MacBook Pro! Απίστευτα λεπτό, πιο λεπτό από το δάχτυλο του Schiller! Με οθόνη Retina, 15,4" και ανάλυση 2880 x 1800 pixels.






20:30 - Η Retina display στο νέο MacBook θα δώσει τη δυνατότητα στον χρήστη του νέου φορητού να δει κείμενα, φωτο, σελίδες και οτιδήποτε άλλο όπως δεν τα έχει ξαναδεί ποτέ. Πρόκειται για την πρώτη Retina οθόνη σε φορητό, που απεικονίζει περισσότερα από 5 εκατ. pixels!
20:33 - Το νέο MacBook Pro έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή i7 με έως 16GB RAM, δίσκο SSD 768 GB, HDMI θύρα, 2 θύρες thunderbolt, θύρες USB 3.0, θύρα ethernet 1Gbps. Η αυτονομία του φτάνει τις 7 ώρες. 

 
 20:40 - "Αναμφίβολα το νέο MacBook Pro είναι ο καλύτερος υπολογιστής που φτιάξαμε ποτέ!" λέει ο Johny Ive.



20:44 - Το νέο MacBook Pro στα 2.199 δολάρια με SSD 256GB.



20:48 - Αφήνουμε τα νέα MacBook και πάμε στο νέο OS X! Όγδοη major release λοιπόν. Κάποια στοιχεία από το keynote: Τριπλασιασμός χρηστών Mac μέσα στην τελευταία πενταετία, Το 40% των χρηστών Mac τρέχουν την έκδοση Mac OS X Lion. Συνολικά πάνω από 66 εκατ. χρήστες Mac και 125 εκατ. έχουν εγγραφεί στο iCloud.

Με το Mac OS X Mountain Lion έχουμε νέο app Messages, σημειώσεις, docs, υπενθυμίσεις στο iCloud.




21:05 - Στο OS X Mountain Lion πλέον έχουμε και το Game Center που πρωτοείδαμε στο iOS.

Το κόστος του OS X Mountain Lion θα είναι μόλις 19,99 δολάρια, ενώ το update θα διατίθεται δωρεάν με κάθε αγορά νέου υπολογιστή Mac.
21:15 - Και τώρα η ώρα του νέου iOS 6!





Αρχικά το iOS 6 έρχεται με σημαντική βελτίωση στη Siri... την πολύτιμο βοηθό των χρηστών iOS συσκευών! Η Siri θα ενημερώνει μέχρι και για τα αποτελέσματα αγώνων στις ΗΠΑ αρχικά!





21:19 - Μία βασική δυνατότητα που προστίθεται στο Siri είναι ότι θα μπορεί να τρέχει εφαρμογές και παιχνίδια, κάτι που δεν γινόταν έως τώρα.

21:22 - Η Apple θέλει να ενσωματώσει το Siri στα αυτοκίνητα, έτσι θα προστεθεί ειδικό κουμπί Siri σε κάποια αυτοκίνητα, για πιο εύκολη και ασφαλή χρήση του κινητό ενώ οδηγεί κάποιος, να μην χρειάζεται να πιάνει το κινητό.





21:25 - Σημαντική προσθήκη στο iOS 6: Facebook! Κάντε status updates, ανεβάστε φωτογραφίες, ποστάρετε links ή κάντε τσεκ-ιν στο Facebook μέσα από το iOS 6! Ακόμα μπορείτε να κάνετε like στο facebook σε εφαρμογές του App Store.



21:30 - Σημαντικές βελτιώσεις και στο Phone app του iOS:

Δέχεστε μία κλήση και δεν μπορείτε να απαντήσετε; Slide up και μπορείτε να στείλετε μήνυμα σε αυτόν που σας κάλεσε ή να αποθηκευτεί η κλήση στις υπενθυμίσεις για να τον καλέσετε αργότερα.

Βρίσκεστε σε μια τοποθεσία όπου δέχεστε μια κλήση και δεν μπορείτε να απαντήσετε; Το iOS θα σας υπενθυμίσει να καλέσετε τον αριθμό που σας κάλεσε όταν φύγετε από αυτήν χάρη στη λειτουργία "Remind me when I leave".

Ακόμα: Νέα λειτουργία "do not disturb", χάρη στην οποία το iPhone μένει αθόρυβο και απενεργοποιείται ο φωτισμός στην οθόνη όταν έχετε νέες ειδοποιήσεις από apps. Έτσι μπορείτε να δείτε τις ειδοποιήσεις αυτές μετά στο notification center.



21:35 - Νέες προσθήκες χαρακτηριστικών στο iOS 6:

Facetime: Πλέον μπορεί να κάνει κανείς βιντεοκλήσεις όχι μόνο μέσω Wi-Fi, αλλά και μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας (3G). Προσοχή ωστόσο στην κατανάλωση του όγκου δεδομένων σας, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως όταν έρθει ο λογαριασμός (για τους χρήστες από Ελλάδα το αναφέρουμε αυτό).

Safari: Μπορείτε να συγχρονίσετε τα αγαπημένα σας, το ιστορικό, ακόμα και τα ανοιχτά tabs με τον Safari στο Mac υπολογιστή σας.

Photo stream: Προστίθεται η δυνατότητα για κοινοχρηστα photo streams έτσι ώστε να μοιράζεστε φωτογραφίες μέσω iCloud με τους φίλους σας.

Νέα λειτουργία VIP: Ειδικό inbox για μηνύματα από πρόσωπα που είναι σημαντικά για τον κάθε χρήστη.

Εφαρμογή Passbook: Όλοι οι κωδικοί σας αποθηκευμένοι, ψηφιακές ταυτότητες, e-tickets με μορφή QR code. Όλα τακτοποιημένα σε μια εφαρμογή.

21:45 - Νέα εφαρμογή Maps στο iOS 6: Η εφαρμογή θα δίνει περισσότερες πληροφορίες από το Google Maps. θα προσφέρει φωνητική και οπτική καθοδήγηση, ακόμα και live info για την κίνηση στους δρόμους.

Τρισδιάστατη προβολή στα κτίρια, ακόμα και δυνατότητα να... πετάξετε εικονικά πάνω από όποια περιοχή θέλετε. Λεπτομερείς οδηγίες για να έχετε πρόσβαση γρήγορα στο σημείο που θέλετε και φυσικά συνεργασία χαρτών με το Siri!

21:50 - iOS - Συμβατό με: iPhone 4GS, iPhone 4/4S, iPad 2 - iPad 3, iPod touch 4G (δυστυχώς δεν είναι συμβατό με το πρώτο iPad).

21:55 - Αποφώνηση από τον Tim Cook, γρήγορη ανασκόπηση σε ό,τι παρουσίασε η Apple, ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στο Moscone Center για το keynote.

Τέλος παρουσίασης.


https://news.google.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου