Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από την οικογένεια Μαρινόπουλου. (Η Carrefour γίνεται 100% ελληνική)


Σε μία κίνηση-ψήφο εμπιστοσύνης στη δοκιμαζόμενη από την κρίση ελληνική οικονομία προχωρά η οικογένεια Μαρινόπουλου.
Παρά το αρνητικό οικονομικό κλίμα, που επιτείνεται από την πολιτική αποσταθεροποίηση, η γνωστή ελληνική επιχειρηματική οικογένεια αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του... μεγαλύτερου λιανεμπορικού ομίλου της χώρας, Carrefour Μαρινόπουλος.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, πρόκειται για μία κίνηση, η οποία δίνει μεγάλη άνεση κινήσεων σε επίπεδο αναδιοργάνωσης του γκρουπ, άμεσης παροχής ρευστότητας και ταυτόχρονα εξασφαλίζει σημαντικές θέσεις εργασίας σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η οικογένεια Μαρινόπουλου, μετά από.. μία επιτυχημένη δραστηριότητα μαζί με την Carrefour ως «master franhisee» της στα Βαλκάνια και με το υψηλό «know how» που έχει αποκτήσει, «πατάει» στην εμπειρία αυτή και αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο σε Ελλάδα και Κύπρο.
Πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι πρόκειται για μία ήπια μετάβαση, σε άριστο κλίμα, ενώ «ζεστό» χρήμα άμεσα θα εισρεύσει στα ταμεία του γκρουπ. Ήδη, έχουν προγραμματιστεί μάλιστα και οι πρώτες αναπτυξιακού χαρακτήρα κινήσεις, όπως για παράδειγμα η παρουσίαση του νέου Carrefour στον Άλιμο στις 6 Ιουλίου, όπου θα παρουσιαστεί το νέο «concept» της επιχείρησης, καθώς και η έντιμη πολιτική επιδότησης των τιμών, μέσα από διαρκείς προσφορές προς τους καταναλωτές.
Σημαντικό στοιχείο αυτής της συμφωνίας είναι πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε επίπεδο ονομασίας της εταιρείας, αλλά και προϊοντικού μείγματος, καθώς η οικογένεια Μαρινόπουλου διατηρεί μακρόχρονο συμβόλαιο με το γκρουπ Carrefour.
Επομένως, συνεχίζεται απρόσκοπτα η ροή προϊόντων και τεχνογνωσίας από τη γαλλική πολυεθνική προς την ελληνική πλέον Carrefour Μαρινόπουλος, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την παραμονή σημαντικών στελεχών της επιχείρησης στη νέα πλέον κατάσταση.
Θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπάρχουν περαιτέρω αλλαγές σε επίπεδο «frontline management», η πολιτική προς τους πελάτες της επιχείρησης παραμένει ίδια, ενώ ταυτόχρονα η παρουσία της οικογένειας Μαρινόπουλου και τα χρήματα που επενδύει επιβεβαιώνουν την αταλάντευτη εμπιστοσύνη που υπάρχει στις δυνατότητες της χώρας μας.
Η μετάβαση στο νέο καθεστώς θα ολοκληρωθεί δύο με τρεις εβδομάδες, μετά και από την έγκριση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=204468






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου