Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Δεν θα πάει ο Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής-Στη θέση του Αβραμόπουλος και Ζανιάς

Δεν θα πάει ο Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής-Στη θέση του Αβραμόπουλος και Ζανιάς
Δεν επιτρέπουν οι θεράποντες γιατροί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κανενός είδους μετακίνηση, αεροπορική ή οδική για τον επόμενο μήνα, μετά από τις εξετάσεις στις οποίες τον υπέβαλλαν. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς δεν......
θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να παραστεί στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.
Στη θέση του την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβρομόπουλος και ο παραμένων ως υπουργός Οικονομικών -λόγω της ασθένειας του Βασίλη Ράπανου- Γιώργος Ζανιάς ενώ στην αποστολή θα συμμετέχουν ο Υπουργός Ανατυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταικούρας.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που ανέγνωσε ο Δρ. Παναγιώτης Θεοδοσιάδης οι γιατροί αποφάσισαν ότι  οποιαδήποτε μετακίνησή του θα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την μετεγχειρητική του πορεία.Οι γιατροί έχουν απευθύνει αυστηρές συστάσεις στον πρωθυπουργό για μια τουλάχιστον εβδομαδα να παραμείνει κλινήρης στο σπίτι του.
Η επέμβαση, πάντως, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη στον αμφιβληστροειδή, κάτι που ήταν και ο βασικός στόχος των γιατρών που τον χειρούργησαν.
Από τον θεράποντα ιατρό του χαρακτηρίστηκε ως «μία δύσκολη αποκόλληση, η οποία μάλιστα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με άλλον τρόπο παρά μόνο με επέμβαση».

Η βαρύτητα του περιστατικού επηρεάζει προφανώς και τη μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς. Η βλάβη του αμφιβληστροειδούς αποκαταστάθηκε πλήρως μεν ωστόσο η θετική τελική έκβαση επιβεβαιώνεται μετά από μερικές εβδομάδες. Επίσης, ο ασθενής θα πρέπει να προσέχει τυχόν μολύνσεις, αιμορραγίες αλλά και την αύξηση της πίεσης στο μάτι του –συνεπώς ήλιος, ταξίδια, στρες αντενδείκνυνται.


.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου