Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: «Μην ποντάρετε τα λεφτά σας στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη»


ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
«Τη Δευτέρα μην ποντάρετε τα λεφτά σας στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Εσείς θα χάσετε» τόνισε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας ως...δίλημμα των εκλογών «μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην πλατεία Ομονοίας, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προδώσει και δεν θα διαψεύσει τους πολίτες.

Όπως είπε, σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που είναι δεμένοι και δεδομένοι, τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν τον κρατάει κανείς στο χέρι. Γιατί εμείς δεν είμαστε στις λίστες του κυρίου Χριστοφοράκου. Δεν υπήρξαμε και δεν είμαστε τρόφιμοι της Siemens. Δεν είχαμε ταυτίσει το Μνημόνιο με το ευρώ».

Πρόσθεσε ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξώθησαν με κάθε τρόπο τους απλούς πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί τις καταθέσεις και «το μόχθο της ζωής» του απλού πολίτη ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι εγγυάται τις συντάξεις του ελληνικού λαού, τις οποίες τα δύο κόμματα θυσίασαν στο Μνημόνιο.

«Τις πετσόκοψαν και ετοιμάζονται να το ξανακάνουν. Λήστεψαν τα ταμεία με τα δομημένα ομόλογα, λήστεψαν τα ταμεία με το psi και ετοιμάζονται τώρα να τα αποτελειώσουν συνεχίζοντας το μνημόνιο. Παραδίδουν μια χώρα σε συνθήκες κραχ στην υγεία», επεσήμανε.

«Τη Δευτέρα μην ποντάρετε τα λεφτά σας στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Εσείς θα χάσετε. Και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στους απανταχού κερδοσκόπους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν το κόμμα. «Την Κυριακή ψηφίζουμε και με το βλέμμα στην Ισπανία. Διαπραγματεύτηκε και πέτυχε. Ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη. Χωρίς Μνημόνιο δημοσιονομικής προσαρμογής. Παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών. Χωρίς Μνημόνιο, παραμένει στο ευρώ. Γι΄ αυτό εμείς λέμε. Όχι στο Μνημόνιο της χρεοκοπίας. Το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει. Αυτό ανησυχεί τις συντηρητικές πολιτικές ηγεσίες της. Που ευδοκιμούν με την καλλιέργεια του φόβου και της ανασφάλειας» είπε.

Μίλησε ακόμη για νέα μέτρα που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνουν απολύσεις, μειώσεις στις συντάξεις, στο εφάπαξ και στη δαπάνη για τα φάρμακα, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και των φοροαπαλλαγών για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και τις ιατρικές δαπάνες, αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από 1 ευρώ το λίτρο στο 1,40 τον Οκτώβριο και αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι είναι το κόμμα της αστάθειας και της ανασφάλειας γιατί έχει εγγυηθεί το Μνημόνιο, την χρεοκοπία και τη δραχμή, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του κ. Σαμαρά λέγοντας ότι έχει κάνει τη ΝΔ συνονθύλευμα των άκρων που διχάζουν το λαό με συνθήματα της ΕΡΕ.

«Ακόμα κι αν την Κυριακή είμαστε αυτοδύναμοι. Τη Δευτέρα θα συνεργαστούμε» είπε για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου