Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Κινήσεις να χάσει το ΠΑΣΟΚ την έδρα για να μην εκλεγεί ο Τσιόκας στη Β΄Θεσσαλονίκης

Έντονες κινήσεις να χάσει την έδρα στη Β΄Θεσσαλονίκης παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, για να μην εκλεγεί ο Χάρης Τσιόκας, που είναι πρώτος στη λίστα.
Η εκλογή του στις εκλογές της 6ηςΜαΐου στην πρώτη θέση, αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη για την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Δυσάρεστη γιατί εκπροσωπούσε ότι... χειρότερο κατ’ αυτούς έχει υπάρξει στο ΠΑΣΟΚ.
Άλλοι θυμήθηκαν την «καριέρα» του στο πλευρό του Άκη και τον ηγετικό του ρόλο στην ομάδα του προφυλακισμένου πρώην Υπουργού.Τις θέσεις εξουσίας που κατέλαβε λόγω αυτής του της σχέσης, από νεαρή ηλικία.Νομάρχης, Περιφερειάρχης Θράκης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών,Βουλευτής.
Άλλοι θυμήθηκαν τη στάση του στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου κατά την εσωκομματική αντιπαράθεση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007, γεγονός για το οποίο σκανδαλωδώς πάλι κατ’ αυτούς ευνοήθηκε και κατέλαβε τη θέση του Γεν. Γραμματέα Μεταφορών μέχρι την αποπομπή του από τον Ραγκούση για τη στάση του στο θέμα των ταξί.
Θυμήθηκαν τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλόπουλου,που μετά τις εκλογές του 2000, και με αφορμή το πόθεν έσχες των πολιτικών είχε αναδείξει το ζήτημα του πόθεν έσχες του Χάρη Τσιόκα.
Οι εκπομπές που είχαν συντριπτικά στοιχεία και δημιουργούσαν τεράστια ερωτηματικά που δεν απαντήθηκαν ποτέ, δεν διερευνήθηκαν από τη δικαιοσύνη,ούτε αποδόθηκαν πολιτικές ευθύνες..Μαρτυρίες για μίζες 15% επί των επενδύσεων στη Θράκη, μερίσματα από μετοχές που αντιστοιχούσαν σε αξία μετοχών 1 δις δρχ., Ακίνητα που δεν δικαιολογούνταν.
Θυμήθηκαν τα παλιά «μίση και πάθη», τις συγκρούσεις και τους ανταγωνισμούς.
Η πολιτική νεκρανάσταση του Χ.Τσιόκα έτσι κι αλλιώς τάραξε το πασοκικό τέλμα από διάφορες πλευρές.
Ο μέχρι πρόσφατα βουλευτής Γ.Αρβανιτίδης,που απέτυχε να εκλεγεί, αρνήθηκε κατ΄αρχήν σύμφωνα με πληροφορίες να είναι στη λίστα των εκλογών της 17ηςΙουνίου, επικαλούμενος μεθοδεύσεις σε βάρος του στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου από την πλευρά του επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Β.Γερανίδη,πρώην βουλευτή στην ίδια περιφέρεια,με σκοπό να ευνοήσει την εκλογή του συνεργάτη του Π.Κουκουλεκίδη.
Τελικά ο Αρβανιτίδης μπήκε τελευταίος στη λίστα, αμφισβητώντας ευθέως και με σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας, όπως φαίνεται,το αποτέλεσμα σαν γνήσια έκφραση της λαϊκής βούλησης και αρνούμενος να «νομιμοποιήσει» την τελική κατάταξη.
Κάποιοι επίσης υποστηρίζουν, ότι προσεκτική μελέτη των αποτελεσμάτων εγείρει υποψίες και συνεργασίας Γερανίδη – Τσιόκα σε αρκετούς Δήμους, που οδήγησαν στο αποτέλεσμα της εκλογής Τσιόκα.
Η αποδοχή του «αιτήματος» Αρβανιτιδη, να είναι τελευταίος στη λίστα, πυροδότησε σειρά αντιδράσεων και σχολίων, που τείνουν να ζημιώσουν το ΠΑΣΟΚ στη Β΄Θες/νίκης με κίνδυνο να απωλέσει την έδρα.
Συγκεκριμένα θεωρήθηκε σαν «τσαλάκωμα» του Γερανίδη από πλευράς Βενιζέλου, αλλά και σαν δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του εκλεγέντος Χάρη Τσιόκα.
Η«αντίδραση» Γερανίδη στη Θεσσαλονίκη,για να αντιστρέψει το σε βάρος του κλίμα από την εκλογή Τσιόκα και τα όσα του καταλογίζονται στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα, ήταν άμεση. Το περιβάλλον του και ο μηχανισμός του διαρρέει ότι ο Γερανίδης έκανε πρόταση στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που δεν την ενέκρινε, να είναι ο Βενιζέλος επικεφαλής στις εκλογές του Ιουνίου στο ψηφοδέλτιο της Β΄Θεσσαλονίκης και όχι της Α΄Θεσσαλονίκης.Έτσι κατά τους φίλους του Γερανίδη το«κέρδος» θα ήταν διπλό. Θα εκλεγόταν η ημέτερη Εύα Καϊλή στην Πόλη, ο Πρόεδρος θα έπαιρνε την έδρα της Β΄Θεσσαλονίκης και έτσι θα απαλλασσόμασταν από τον«ανεπιθύμητο» Τσιόκα.
Αυτή η διαρροή διατρέχει τις τελευταίες μέρες τα καφενεία στα χωριά και τις πόλεις της Β΄Θες/νίκης και λειτουργεί σαν χαριστική βολή στο σώμα του παραπαίοντος ΠΑΣΟΚ, υποσκάπτοντας ότι έχει απομείνει και ουσιαστικά δίνει το μήνυμα : Δεν θέλουμε να εκλεγεί ο Τσιόκας,που είναι πρώτος στη λίστα, άρα κάντε ότι νομίζετε….

1 σχόλιο:

  1. Ο αρουραίος - συκοφάντης, θυμήθηκε να βγει από το σπίτι του, τον δύσοσμο υπόνομο, λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης, όπως το συνηθίζει.

    Στην κατάπτυστη και ψευδέστατη ανάρτησή του κατά ΠΑΣΟΚ του στελέχους του Χάρη Τσιόκα πέταξε λάσπη στον ανεμιστήρα κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του, αναμασώντας χιλιογραμμένα άθλια και ανόητα ψέματα που όλοι μας γνωρίζουμε ότι κρίθηκαν ως συκοφαντικά.

    Επειδή ξέρω καλά, το ήθος και την καθαρότητά του Χάρη Τσιόκα, πληροφορώ τον ανώνυμο τυφλοπόντικα ότι οι προσπάθειές του θα αποτύχουν, γιατί το ψέμα κι η συκοφαντία δυναμώνουν το ΠΑΣΟΚ, η λάσπη του λερώνει μόνο τον συκοφάντη ο οποίος κρίνεται για τις πράξεις του.

    Του αρέσει δεν του αρέσει, την 17η Ιουνίου 2012 το ΠΑΣΟΚ θα δυναμώσει και ο Χάρης Τσιόκας θα ξαναεκλεγεί βουλευτής. Φρονώ με βεβαιότητα ότι ο τυφλοπόντικας ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί, όπου κι αν κρύβεται, όποια βρώμικα συμφέροντα κι αν εξυπηρετεί.

    Γεννημένος_την_Τρίτη_του_Σεπτέμβρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή