Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Βουδούρης: Ο Σαμαράς υπέγραψε το Μνημόνιο, ακατάλληλος για πρωθυπουργός

Βουδούρης: Ο Σαμαράς υπέγραψε το Μνημόνιο, ακατάλληλος για πρωθυπουργός
Αρχισαν τα όργανα στην Δημοκρατική Αριστερά, καθώς από στελέχη του κόμματος του Φώτη Κουβέλη εκφράζονται αντιρρήσεις για τη συμμετοχή στην συγκυβέρνηση, ενώ ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης δήλωσε αντίθετος στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον......
πρόεδρο της ΝΔ.
Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο κ. Βουδούρης -που διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ όταν δεν ψήφισε το Μνημόνιο- είπε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι το καταλληλότερο άτομο για τη θέση του Πρωθυπουργού καθώς έχει δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:
«Ο κ. Σαμαράς ο οποίος έχει υπογράψει ότι εάν Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση κατά την άποψή μου δεν είναι το καταλληλότερο άτομο για να ηγηθεί ενός σχήματος ευρείας αποδοχής, το οποίο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και δυνάμεις οι οποίες ήταν εξαρχής εναντίον του δεύτερου μνημονίου» είπε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Βουδούρης.
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε ακόμα και στη σύνθεση της κυβέρνησης συνεργασίας, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα αυτό «κομβικό σημείο» για τη συμμετοχή του κόμματός του στο οποιοδήποτε σχήμα. Ιδιαίτερες αντιρρήσεις είχε για τη συμμετοχή προσώπων όπως ο Μάκης Βορίδης της ΝΔ: «Αυτό αποκλείεται. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο σχήμα», υπογράμμισε ο κ. Βουδούρης και τόνισε οτι για τη ΔΗΜΑΡ «το θέμα των προσώπων είναι το 50%».
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε την άποψη ότι στην κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να μετέχουν υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή και Παπανδρέου:
«Η άποψή μου είναι ότι σε μία τέτοια κυβέρνηση το επιθυμητό θα ήταν να μην συμμετέχουν πρόσωπα τα οποία έχουν διατελέσει κυβερνητικές ευθύνες στις κυβερνήσεις του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου, έτσι ώστε να σηματοδοτήσουμε μία αλλαγή πλεύσης», δήλωσε.
Παράλληλα, ο κ. Βουδούρης ζήτησε να υπάρξει «συναίνεση στο πρόγραμμα» της νέας κυβέρνησης και επισήμανε ότι θα πρέπει να συζητηθούν οι επτά όροι της ΔΗΜΑΡ:
«Μέσα στο πρόγραμμα έχουμε θέσει τους επτά βασικούς όρους υπό συζήτηση, και έχουμε πει επίσης ότι τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής».
Υπενθυμίζεται, όπως είχε αναφέρει το iefimerida.gr, ότι στη χτεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, εκφράστηκαν διιστάμενες απόψεις για τη συμμετοχή ή μη του κόμματος σε συγκυβέρνηση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τα περισσότερα στελέχη να τάσσονται υπέρ της συμμετοχής υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία.
Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης ήταν θετικός στη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, ενώ στη χτεσινή του συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά του έθεσε τις επτά θέσεις του κόμματός για τη διακυβέρνηση της χώρας και τόνισε ότι στόχος του είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η η έναρξη διαπραγματεύσεων για την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο.

 .iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου