Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Θάνος Τζήμερος: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε μυαλό αλλά κακής ποιότητας ευφυΐα!»

Θάνος Τζήμερος: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε μυαλό αλλά κακής ποιότητας ευφυΐα!»
Ο Θάνος Τζήμερος μικρός ήθελε να γίνει φαροφύλακας εξαιτίας της αγάπης του για τη θάλασσα. Μεγάλωσε στην πόλη του Βόλου και στην πορεία της ζωής του, απέκτησε μία... ιδιαίτερη σχέση με τη γλώσσα, η οποία τον γοήτευσε γιατί του έδινε τη δυνατότητα να την αποδομεί και να την επαναδομεί.

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» αναφέρεται στα παιδικά του χρόνια και ην φοιτητική ζωή του, αλλά και στην τραγική κατάσταση που αντίκρισε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στην ΑΣΟΕΕ.

«Ενα κτίριο αχούρι με σκισμένες αφίσες, χυμένους καφέδες, πατημένα τσιγάρα, βρομιά και διάφορους τύπους των οποίων η διανοητική επάρκεια φαινόταν με το καλημέρα. Αυτοί δεν άξιζαν να είναι φοιτητές, αλλά ούτε καν να πάρουν απολυτήριο δημοτικού. Το να είσαι στην ΑΣΟΕΕ εκείνη την περίοδο ήταν μία τραυματική εμπειρία».

Αναφερόμενος στις εκλογές του '81, ο κ. Τζήμερος είπε πως είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ για να έρθει η Αλλαγή, αλλά γρήγορα κατάλαβε «την απάτη που μας οδηγούσε ο συγχωρημένος – ασυγχώρητος». Αναφέρει χαρακτηριστικά «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε μυαλό. Είχε κακής ποιότητας ευφυΐα που υποτάσσεται σε συγκεκριμένους σκοπούς και χρησιμοποιείται για συγκεκριμένες επιδιώξεις όπως ακριβώς ο Βενιζέλος και η Κανέλλη».

Ο ίδιος επαναλμβάνει ότι «οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου είναι πολιτικοί με χαμηλή νοημοσύνη και επειδή δεν έχουν καμία επαγγελματική εμπειρία δεν θα τους προσλάμβανε ποτέ».

Τέλος υποστηρίζειε πως αν μπει η Δημιουργία Ξανά στη Βουλή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αρκεί τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα να μην τις εξαγγείλει μόνο αλλά και να τις πραγματοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου