Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Για ελληνική έξοδο προετοιμάζεται η Κίνα

Το σημερινό ρεπορτάζ του Reuters έρχεται να προστεθεί  στις δηλώσεις, την περασμένη εβδομάδα, του Yu Yongding, οικονομολόγου με μεγάλη επιρροή στην ασιατική χώρα και πρώην συμβούλου της Κινεζικής Κεντ Σε συναγερμό θέτει η κινεζική κυβέρνηση βασικές οικονομικές υπηρεσίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Τράπεζας, ζητώντας την......
εκπόνηση σχεδίων για την αντιμετώπιση οικονομικών κινδύνων που θα προέκυπταν από πιθανή απόσχιση της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.

Το σημερινό ρεπορτάζ του Reuters έρχεται να προστεθεί στις δηλώσεις, την περασμένη εβδομάδα, του Yu Yongding, οικονομολόγου με μεγάλη επιρροή στην ασιατική χώρα και πρώην συμβούλου της Κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας (φωτογραφία) ότι η Κίνα πρέπει να είναι έτοιμη στο ενδεχόμενο ελληνικής απόσυρσης από την ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τρεις πηγές που ανωνύμως επικαλείται το Reuters, τα κινεζικά σχέδια περιλαμβάνουν την διατήρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του Γουάν σε σταθερά επίπεδα, την αύξηση των ελέγχων στις διεθνείς κεφαλαιακές ροές και την επιτάχυνση πολιτικών που θα σταθεροποιούν την εγχώρια οικονομία.
«Καθώς η ανησυχία των επενδυτών αυξάνεται για την πιθανότητα ελληνικής εξόδου, η κεντρική κυβέρνηση ζήτησε από τις κρατικές υπηρεσίες ανάμεσα στις οποίες η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων και η Κεντρική Τράπεζα, να συζητήσουν σχέδια μή μετάδοσης της κρίσης», ανέφεραν οι πηγές.
«Είναι πολύ επείγον», συμπληρώνει μία από τις πηγές που χαρακτηρίζεται ως έχουσα «απευθείας γνώση του θέματος».
«Η κινεζική κυβέρνηση έχει ζητήσει από κάθε υπηρεσία να αναλύσει μέτρα αντιμετώπισης μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις όσο το δυνατόν συντομότερα», καταλήγει. (Πηγή: REUTERS)
Πτωτικές τάσεις στα χρηματιστήρια
Με πτώση άνοιξαν σήμερα τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας φόβων για την παγκόσμια οικονομία και τη συνεχιζόμενη κρίση στην ευρωζώνη. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,59% στις 2.933,18 μονάδες. Με σημαντική πτώση άνοιξε ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης υποχωρώντας κάτω από το όριο των 6.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο. Το χρηματιστήριο της Μαδρίτης άνοιξε κάτω από τις 6.000 μονάδες, για πρώτη φορά εδώ και εννέα χρόνια.

.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου