Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Γυναίκες....για εσάς, ...Το λάδι της ομορφιάς!!

Πρόκειται ίσως για το πιο αρχαίο καλλυντικό προϊόν της ανθρωπότητας. Οι αρχαίες Αιγύπτιες το χρησιμοποιούσαν συχνά στην ιεροτελεστία της ομορφιάς τους. Στην Ταΐτή, από την άλλη, οι γυναίκες χρησιμοποιούν το λάδι μονόι με την ξεχωριστή, εξωτική μυρωδιά για να φροντίσουν το δέρμα και τα μαλλιά τους. Στην Ινδία το λάδι από σουσάμι είναι απαραίτητο για τις θεραπείες αγιουρβέρδας.

Στις φυλές της Αφρικής χρησιμοποιούν το λάδι από φοίνικες για να .......
κάνουν μασάζ στα μωρά. Στη Χαβάη αγαπούν το λάδι κουκούι, ενώ εκείνο από έλαιο αργκάν και καταγωγή από το Μαρόκο έχει κατακτήσει τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που η Μαντόνα δήλωσε πρόσφατα πως δεν αποχωρίζεται ποτέ το Maroccanoil Treatment, που είναι βασισμένο στο έλαιο αργκάν που κάνει θαύματα στα μαλλιά. Τελικά, τα λάδια ομορφιάς έχουν συνδέσει το όνομά τους με τη φροντίδα του σώματος, με τη θρέψη αλλά και την όμορφη εμφάνιση.

Οι γυναίκες τα εμπιστεύονταν και συνεχίζουν να τα προτιμούν εδώ και αιώνες. Ειδικά το καλοκαίρι, η χρήση των λαδιών είναι απαραίτητη. Από τη μια η φθορά από τον ήλιο και τη θάλασσα που απαιτεί... δραστικές λύσεις και από την άλλη τα εξωτικά αρώματα που φέρνουν στον νου ταξίδια μακρινά, τα λάδια γίνονται ο καλύτερος φίλος μας. Συνδυασμένο το λάδι με ιεροτελεστίες που έχουν τις ρίζες τους βαθιά μέσα στον χρόνο, μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε νοερά και να νιώθουμε πως ο χρόνος κυλά αργά. Γι’ αυτό και τα λάδια ταιριάζουν απόλυτα με τα καλοκαίρια, την εποχή που ο χρόνος σταματά να τρέχει και όλα κυλούν λίγο πιο νωχελικά.
Σύμβολο απόλαυσης
Εκτός από απόλαυση, τα λάδια κάνουν ουσιαστικά καλό στο δέρμα και στα μαλλιά μας. Στην πλειονότητα τους περιέχουν λιπαρά οξέα και βιταμίνες που θρέφουν τα κύτταρα και βοηθούν στην αναδόμησή τους. Ταυτόχρονα, προσφέρουν άμεσα μιια λάμψη στο δέρμα μας, λάμψη απαραίτητη, αφού εκείνο είναι πλέον περισσότερο εκτεθειμένο. Ας μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι η σάρκα αποκαλύπτεται πιο εύκολα από ό,τι τον χειμώνα.

Οσο για τις πιο πρακτικές από εμάς, γνωρίζουμε καλά πως μετά την έκθεση στον ήλιο έχουμε ανάγκη από βαθιά και ουσιαστική ενυδάτωση και τα λάδια είναι ιδανικά για θρέψη, ενώ αφήνουν το δέρμα μαλακό, ελαστικό και απαλό... Επιπλέον, χάρη στην εξελιγμένη σύνθεσή τους, την ξηρή υφή και τα φυσικά συστατικά τους τα νέα λάδια είναι όλο και λιγότερο «βαριά», ενώ διαθέτουν και νέες αρετές: βοηθούν στο μαύρισμα, προστατεύουν από τον ήλιο χάρη στα αντηλιακά φίλτρα και σε μερικές περιπτώσεις μας βοηθούν να σμιλεύσουμε τη σιλουέτα μας.
Τα κάνουν όλα!
Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία γυναικών που βάζουν την πρακτικότητα σε πρώτη προτεραιότητα, τότε τα λάδια διεκδικούν επάξια την ψήφο εμπιστοσύνης σας. Κρίνονται μάλιστα ιδανικά για το νεσεσέρ των διακοπών. Είναι πρακτικό να ενυδατώνεις το σώμα και τα μαλλιά με ένα μόνο προϊόν. Χρησιμοποιήστε τα μόλις βγείτε από το ντους, ώστε να «φυλακίσετε» την υγρασία στο δέρμα σας.

Επιμείνετε στις προβληματικές περιοχές, όπως τα γόνατα, οι αγκώνες και τα πέλματα, για να τα δείτε να μαλακώνουν, κάντε μασάζ στα νύχια σας για να μαλακώσουν τα πετσάκια και να διατηρήσετε περισσότερο το μανικιούρ σας. Ειδικά, αν τα μαλλιά σας φριζάρουν, είναι βαμμένα ή έχουν ψαλίδα, με ένα λάδι θα μπορέσετε να τους χαρίσετε έξτρα δύναμη και λάμψη. Παράλληλα, τα λάδια σώματος μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με αιθέρια έλαια που θα σας βοηθήσουν να αποτοξινωθείτε.
Νικήστε τον αιώνιο εχθρό
Για να νικήσετε την κυτταρίτιδα, δοκιμάστε ένα μείγμα από πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι, πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο, δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι και δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκο, που θα ανακατέψετε σε δύο κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba. Στον ήλιο, τα λάδια είναι περισσότερο προστατευτικά απ’ ό,τι οι κρέμες, αφού δημιουργούν ένα ενιαίο, ανθεκτικό και σταθερό φιλμ που αντιστέκεται καλύτερα ακόμα και στο νερό.

Επιπλέον, αν το ζητούμενο είναι να χάσετε μερικούς πόντους, ένα αδυνατιστικό λάδι σώματος θα αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος, καθώς με αυτό θα μπορέσετε να κάνετε μασάζ στα επίμαχα σημεία και έτσι να βοηθήσετε τα συστατικά να διεισδύσουν βαθύτερα.

Η σωστή εφαρμογή
Το λάδι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ενυδάτωσης, αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά. Μετά το μπάνιο και όσο το δέρμα είναι ακόμα υγρό, απλώστε μια μικρή ποσότητα λαδιού και κάντε απαλό μασάζ. Για καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε να έχετε κάνει απολέπιση κατά τη διάρκεια του ντους. Επιμείνετε στις περιοχές που παρουσιάζουν εντονότερο πρόβλημα, όπως οι αγκώνες και οι πατούσες.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι για να κάνετε πιο έντονο μασάζ σε περιοχές του σώματος που παρουσιάζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας, όπως οι γλουτοί και η κοιλιά. Κάνοντας πιο έντονο μασάζ θα προκαλέσετε υπεραιμία στην περιοχή βοηθώντας τον ίδιο σας τον οργανισμό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Τέλος, θα πρέπει να περιμένετε λίγα λεπτά και να αφήσετε στο δέρμα σας χρόνο να απορροφήσει τα ευεργετικά συστατικά του λαδιού πριν φορέσετε τα ρούχα σας.
Διαλέξτε το κατάλληλο body oil
Πολλά από τα λάδια σώματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι πετρελαϊκά, παράγονται δηλαδή από παράγωγα του πετρελαίου, και όπως είναι φανερό, δεν είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα σας, καθώς φράζουν τους πόρους, μπορεί να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα, όπως έκζεμα, να επιβραδύνουν την αναγέννηση των κυττάρων και τελικά οι αρνητικές συνέπειες από τη χρήση τους να είναι σημαντικότερες από τις θετικές.

Γι’ αυτό πριν αγοράσετε ένα λάδι βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για φυτικό ή βιολογικό προϊόν διαβάζοντας προσεκτικά στην ετικέτα της συσκευασίας τα συστατικά που περιέχονται στη σύνθεσή του. Λέξεις όπως mineral oil ή liquidum paraffinum (ορυκτέλαιο), paraffin oil ή wax (παραφίνη) και petrolatum (βαζελίνη) θα πρέπει να σας αποτρέψουν από την αγορά του προϊόντος.

Αντίθετα, προτιμήστε ξηρά λάδια για το σώμα που περιέχουν αγνό ελαιόλαδο και συνδυασμούς από σησαμέλαιο, λάδι jojoba ή λάδι από κουκούτσι σταφυλιού.
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα λάδια

Ξηρά: παραδοσιακά φτιάχνονται από ορυκτά έλαια και σιλικόνη, που επιτρέπει να έχουμε ένα... μη λιπαρό φινίρισμα. Η νέα τάση στην ομορφιά θέλει τα ξηρά λάδια να παρασκευάζονται όλο και περισσότερο από βιολογικά, φυτικά έλαια.

Φυτικά έλαια: φτιάχνονται από κουκούτσια, σπόρους ή φρούτα ελαιωδών φυτών. Προτιμήστε εκείνα που προέρχονται από παρθένα ψυχρής έκθλιψης βιολογική καλλιέργεια. Τα άλλα που έχουν υπερθερμανθεί χάνουν μέρος των ιδιοτήτων τους.

Αιθέρια έλαια: προέρχονται από απόσταξη ανθέων, ριζών ή καρπών και περιέχουν τα συστατικά του φυτού σε υψηλή συγκέντρωση. Παράγονται με ποικίλες μεθόδους απόσταξης και για να χρησιμοποιηθούν αναμειγνύονται με βασικό λάδι ή νερό.

Με τα χεράκια σας! 
Ακόμα καλύτερα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να φτιάξετε το δικό σας λάδι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγνό, παρθένο ελαιόλαδο, που είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και E. Ειδικότερα, η βιταμίνη Ε είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, κύρια αιτία της γήρανσης.

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, προτιμήστε λάδι jojoba, ενώ για πιο ξηρά δέρματα το αμυγδαλέλαιο είναι ιδανικό. Για να ενισχύσουμε τη δράση του αλλά και για να το αρωματίσουμε, αρκεί να προσθέσουμε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο, όπως τριαντάφυλλο, γιασεμί ή λεβάντα για πιο βαθύ ύπνο, καλέντουλα ή χαμομήλι για ευαίσθητα δέρματα.


ΣΟΦΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
espressonews.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου