Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Φτιάξτε μόνοι σας αντιηλιακό λάδι!

Το αντιηλιακό είναι ένα απαραίτητο καλλυντικό για το καλοκαίρι και είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο στην παραλία, αλλά σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Δυστυχώς όμως τα αντηλιακά λάδια είναι αρκετά ακριβά, αν και απαραίτητα. Γι’ αυτό μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας ένα .......σπιτικό αντιηλιακό λάδι!

 Υλικά:
 - 2 κουταλιές λάδι αβοκάντο
- 2 κουταλιές λάδι καρύδας
- 2 κουταλιές: σιτέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο
 - 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά λάδι καλέντουλας
- 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι τριφυλλιού

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε λάδι έχει και κάποιες σημαντικές ιδιότητες. Για παράδειγμα το λάδι αβοκάντο και το λάδι καρύδας είναι πλούσια σε βιταμίνη Α με αποτέλεσμα να σας προστατεύουν από τις υπέρυθρες ακτίνες. Από τη άλλη το σιτέλαιο έχει βιταμίνη Ε και επομένως εμποδίζει τις υπέρυθρες ακτίνες να βλάψουν το δέρμα σας, ενώ το σησαμέλαιο και το ηλιέλαιο εμποδίζουν τις υπεριώδεις ακτίνες. Το γνωστό σε όλους ελαιόλαδο βοηθάει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σας και την βοηθάει να σκουρίνει ελαφρά, ενώ το εκχύλισμα τριφυλλιού μειώνει την ευαισθησία του δέρματος στις επιδράσεις της uvb και δρα ως παράγοντας προστασίας. Τέλος, το λάδι καλέντουλας είναι επουλωτικό και προλαμβάνει τα εγκαύματα.

 Τρόπος παρασκευής: Απλά βάλτε τα έλαια σε ένα μίξερ και ανακατέψτε τα. Αξίζει να σημειωθεί πως αν τα ζεστάνετε λίγο η μίξη θα γίνει πολύ πιο εύκολα και ομοιόμορφα. Το λάδι σας είναι έτοιμο, βάλτε το σε ένα βαζάκι για να το παίρνετε μαζί σας.

Τρόπος εφαρμογής: Όπως όλα τα αντιηλιακά, το βάζετε μισή ώρα πριν την έκθεση σας στον ήλιο και το ανανεώνετε σε τακτά διαστήματα. Καλό θα ήταν σε κάθε εφαρμογή να βάζετε μια μεγάλη ποσότητα λαδιού και να κάνετε ελαφρύ μασάζ. Πολύ σημαντικό είναι επίσης, να ξαναβάλετε λάδι και μετά την έκθεση σας στον ήλιο. 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου