Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αποκάλυψη Καμμένου: οι δανειακές συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί

Την καταγγελία του Μνημονίου και την ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας έθεσε ως στόχους ο κ. Π. Καμμένος στη διακαναλική συνέντευξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Καμμένος, έκανε λόγο για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις «3.000 αυτοκτονίες Ελλήνων το τελευταίο διάστημα».
Ο κ. Καμμένος κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να δεσμευτούν ότι δεν θα εφαρμόσουν τη σύμβαση διακανονισμού του Δημοσίου με τη  Siemens. Είπε επίσης ότι οι δανειακές συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί και είναι απλώς σχέδια. «Τα Μνημόνια του κ. Σαμαρά και
του κ. Βενιζέλου έχουν αποτύχει, εφόσον τα.......
έσοδα έχουν καταρρεύσει.  Το ερώτημα των εκλογών  δεν είναι ''εντός ή εκτός ευρώ'', αφού δεν υπάρχει πιθανότητα να βγούμε από το ευρώ, αλλά ''Μνημόνιο ή όχι Μνημόνιο'', δηλαδή αν θα επιτρέψουμε κατασχέσεις δημόσιας περιουσίας», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Θα αφήσουμε απροστάτευτους τους Έλληνες πολίτες στις κατασχέσεις του Αγγλικού Δικαίου;», ρώτησε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος διάβασε παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ κ. Σαμαρά ότι «ο ελληνικός λαός δεν απειλείται», ενώ είπε ότι ο κ. Βενιζέλος είχε υπογράψει την απαλλαγή του Ακη Τσοχατζόπουλου. Κατηγόρησε δε, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι δεν παραδίδει στους Ανεξάρτητους Έλληνες την έκθεση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Αναφέρθηκε δε, στον πρώην πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, παρομοιάζοντας τη σημερινή κατάσταση με εκείνη στην Κύπρο με το δημοψήφισμα του σχεδίου Ανάν.

«Εμείς δεν αλλάζουμε πρόγραμμα ανάλογα με το τι προτείνουν οι διαφημιστικές εταιρείες» είπε ο κ. Καμμένος.

Ως πρόγραμμα σωτηρίας των 30 ημερών, ο κ. Καμμένος παρουσίασε την ανακήρυξη της ΑΟΖ και της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος και τα ασφαλιστικά ταμεία,  ενώ έκανε λόγο για άμεση καταγγελία του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που απορρέουν από αυτόν.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για... ανενεργούς λογαριασμούς αξίας 10 με 15 δισ., που πρέπει να περάσουν άμεσα στο ελληνικό δημόσιο καθώς και 2 δισ. αποζημίωση από τη Siemens, είσπραξη ΦΠΑ από το αεροδρόμιο, εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, επαναπατρισμό καταθέσεων, αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου, αύξηση εισαγωγής ναυτιλιακού συναλλάγματος, που μπορούν να αποφέρουν μεγάλη αύξηση των δημόσιων εσόδων. Για την ναυτιλία ειδικά ζήτησε την θέσπιση μόνιμου υπουργού με συμμετοχή στο υπουργείο εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος. Ζήτησε επίσης δομικές μεταρρυθμίσεις του Κράτους, προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις, καθώς και έλεγχο στη χρηματοδότηση των κομμάτων και ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού. Είπε δε, ότι «εκτελείται ένα έγκλημα στην Ελλάδα με τα ενεχυροδανειστήρια, με τους Έλληνες να πουλάνε τα κειμήλια και τις μνήμες τους». Και πρόσθεσε: «Αυτό θα σταματήσει».

Ο κ. Καμμένος πρότεινε την ίδρυση Ελληνικής Τράπεζας Επενδύσεων με αξιολόγηση ΑΑΑ, αφού θα έχει μόνο περιουσιακά στοιχεία. Απαίτησε δε ενίσχυση της Αγροτικής Τράπεζας για να μην περάσει η ελληνική γη στις ξένες τράπεζες και να τονωθεί ο Έλληνας αγρότης. Εξήγγειλε επίσης, κατάργηση του «Τειρεσία», αναστολή πλειστηριασμών και κούρεμα των τραπεζικών δανείων 20-30%. Ακόμη, αύξηση του ελάχιστου ορίου χρεών πριν την κατάσχεση από 300 ευρώ που είναι σήμερα, στα 30.000 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος μίλησε για κατώτατη σύνταξη 800 ευρώ μεικτά, ενώ τόνισε ότι η ΝΔ αντέγραψε αυτή τη θέση, αλλά χωρίς να εξηγήσει πώς θα το κάνει αυτό εντός Μνημονίου.

http://attikanea.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1663.html

1 σχόλιο:

  1. *ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

    ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ,
    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ,
    ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΙΝ
    ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ
    ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

    ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.

    ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
    ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ!

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕ
    ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ (ΘΑ ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ) ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.


    ***ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΗ ΟΜΑΔΑ
    ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ
    ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.***

    ΑπάντησηΔιαγραφή