Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Συνταγή για μια δροσιστική απόλαυση....Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό...παγωτό..

pagota-bigΤο σπιτικό παγωτό είναι το καλύτερο και οι συνταγές που ακολουθούν στη συνέχεια θα σας δείξουν πόσο εύκολα γίνεται. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι προτάσεις μας θα σας βοηθήσουν να κάνετε εμπνευσμένους συνδυασμούς.

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ


Υλικά
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
3 κρόκοι από ......
μέτρια αβγά
125 γραμμ. ζάχαρη
2-3 σταγόνες εσάνς βανίλιας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι μέχρι να φτάσει, αλλά να μην ξεπεράσει το σημείο του βρασμού. Χτυπάτε ελαφρά τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια και περιχύνετε το μείγμα αυτό με το καυτό γάλα χτυπώντας καλά.
  • Το ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι και το ανακατεύετε διαρκώς πάνω σε χλιαρή φωτιά για 10-15 λεπτά, ώσπου να πήξει η κρέμα τόσο, ώστε να επικάθεται ως στρώση στο πίσω μέρος του κουταλιού με το οποίο την ανακατεύετε.
  • Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, την αδειάζετε σε παγοθήκη και τη βάζετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει, το βγάζετε και το χτυπάτε για να σπάσουν οι πάγοι και να αφρατέψει.
  • Τέλος, προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος και αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη να πήξει και να δέσει.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Με αφετηρία την παραπάνω βασική συνταγή ετοιμάστε τα μοναδικά παγωτά που σας προτείνουμε, προσθέτοντας τα υλικά που τους δίνουν τη χαρακτηριστική γεύση λίγο πριν παγώσουν:

Παγωτό φράουλα με ρούμι
Αναμειγνύετε 125 γραμμ. λειωμένες φράουλες με 1 κουτ. σούπας άσπρο ρούμι στην κρέμα του παγωτού. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει. Λίγο πριν από το σερβίρισμα στρώνετε στην επιφάνειά του 125 γραμμ. φρέσκες φράουλες, τις οποίες πασπαλίζετε με λίγη ψιλή ζάχαρη.

Παγωτό με μπανάνα, μούσλι και μέλι

Αναμειγνύετε 2 λειωμένες μπανάνες με 2-3 σταγόνες λεμόνι και 75 γραμμ. μούσλι με την κρέμα παγωτού. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει και να δέσει, αφού προηγουμένως το έχετε περιχύσει με λίγο μέλι.

Παγωτό με βατόμουρα και γιαούρτι
Ανακατεύετε 175 γραμμ. φρέσκα ή κατεψυγμένα (και αποψυγμένα) βατόμουρα, τα οποία έχετε κάνει πουρέ, με 2-3 κουτ. σούπας γιαούρτι. Τα αναμειγνύετε με την κρέμα παγωτού και τα βάζετε στην κατάψυξη.

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΕΣ
  • Λειωμένη σοκολάτα ή καραμέλες γάλακτος, που θα λειώσετε σε πολύ σιγανή φωτιά μέσα σε ένα κατσαρολάκι και μετά θα τα περιχύσετε πάνω στα παγωτά.
  • Λικέρ, το οποίο θα προσθέσετε από πάνω λίγο πριν τα σερβίρετε.
  • Ποπ κορν σοκολάτας ή άλλα σοκολατένια ή ζαχαρωμένα δημητριακά, τα οποία αρέσουν πολύ στα παιδιά.
  • Έτοιμη σάλτσα σοκολάτας ή σιρόπι για πάνκεϊκ, ζεστή ή κρύα μαρμελάδα ή φρέσκα λειωμένα φρούτα που θα περιχύσετε από πάνω.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ & ΥΓΙΕΙΝΑ
  • Χτυπήστε ασπράδια αβγών σε μαρέγκα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος που θα βάλετε στο παγωτό. Θα αυξήσετε έτσι την ποσότητά του.
  • Χρησιμοποιήστε υποκατάστατα κρέμας σαντιγί αντί της φρέσκιας κρέμας γάλακτος, που στοιχίζει ακριβά.
  • Αντικαταστήστε το πλήρες φρέσκο γάλα με γάλα εβαπορέ.
  • Βάλτε το παγωτό να πήξει σε μια κατάλληλη παγοθήκη, ώστε να μπορείτε να το χτυπήσετε μέσα μισοπαγωμένο, για να μη λερώνετε άλλα σκεύη και χάνετε κάθε φορά από την ποσότητά του.


Η συνταγή του μήνα...Δροσερή απόλαυση

Από τη Λιζέττα Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου