Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προτείνει κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ


Στην ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης με συμμετοχή των «φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», στις οποίες ενέταξε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αναφέρθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσότακης, μιλώντας στο... κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα , ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε σφοδρά στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγόρησε γενικά τα κόμματα πως δεν λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας, με τις «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, τύπου Μόντι ή Παπαδήμου με τη συμμετοχή πολιτικών και τεχνοκρατών.

Αν και σημείωσε πως πρώτο κόμμα πρέπει να είναι η ΝΔ, είπε πως ο Πρωθυπουργός πρέπει να είναι τρίτο πρόσωπο. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως το διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα μείνει ή όχι στο ευρώ και την Ευρώπη.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «στην Ευρώπη ο τσαμπουκάς και οι εκβιασμοί δεν περνούν» ενώ του καταλόγισε «παραλήρημα μεγαλείου» μέσω του οποίου δίνει εντολές στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και την Eυρώπη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μάλιστα: «Γιατί πρέπει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση; Οι αρχηγοί επέδειξαν δειλία και ανεπάρκεια. Ο Τσίπρας να κάνει την αντιπολίτευσή του και το πεζοδρόμιο να λειτουργήσει».

Αναφερόμενος στο μνημόνιο είπε ότι πολιτικοί δε λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό: «Η αλήθεια είναι ότι τώρα που τελείωσαν τα δανεικά για να ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας "πρέπει να πέσει το βιοτικό επίπεδο του λαού" και αυτό είναι δύσκολο στο πλαίσιο του κοινού νομίσματος. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ παρόμοιο εγχείρημα διεθνώς. Έγιναν λάθη στο μνημόνιο, αλλά μπορούν να διορθωθούν. Οι Ευρωπαίοι πάντα δέχονται τη συζήτηση. Δε μας φταίει το μνημόνιο για την πολιτική που ακολουθήθηκε. Εμείς επιλέξαμε μέτρα που έπληξαν οριζόντια μεγάλες τάξεις, μισθωτούς και συνταξιούχους».

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο εμφυλίου, αν και ανέφεφε πως «είμαστε σε πολύ επικίνδυνη φάση» γιατί «νομιμοποιήσαμε τη βία, καταργήσαμε το νόμο της Δημοκρατίας», επισήμανε πως δεν υπάρχουν σήμερα οι συνθήκες που υπήρχαν όταν ξέσπασε ο Εμφύλιος. «Όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Με τη φωτιά δεν παίζει κανείς» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ ξανά, υποστηρίζοντας πως «οι κουκουλοφόροι που αλληθωρίζουν, που τους συμπαθούν κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν τη Χρυσή Αυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου