Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Στο Πακιστάν, η δικαιοσύνη λειτουργεί και κατά των πολιτικών...και μάλιστα πρωθυπουργών....Ακατάλληλος για πρωθυπουργός αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο – Καλεί τον πρόεδρο να βρει... άλλον!

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι ότι ο πρωθυπουργός Γκιλάνι είναι ακατάλληλος για τη θέση αυτή.

Ο πακιστανός πρόεδρος Άσιφ Άλι Ζαρντάρι ακύρωσε σήμερα μια επίσημη επίσκεψη που προγραμμάτιζε να κάνει στη Ρωσία μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας ότι ο πρωθυπουργός Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι είναι ακατάλληλος για το αξίωμα και πρέπει να .......καθαιρεθεί, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο Ζαρντάρι δεν θα μεταβεί στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που θα διεξαχθεί από αύριο ως την Παρασκευή στην Αγία Πετρούπολη γα να «εξετάσει την πολιτική κατάσταση» στο εσωτερικό της χώρας και να «συντάξει ένα σχέδιο δράσης» με τους εταίρους του στην κυβέρνηση συνασπισμού, επεσήμανε ο Φαρχατουλάχ Μπάμπαρ.


Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν αποφάνθηκε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Γκιλάνι είναι ακατάλληλος για το αξίωμα, κρίνοντας ότι οφείλει να παραιτηθεί, δύο μήνες αφότου είχε καταδικαστεί για την άρνησή του να ανοίξει εκ νέου έρευνα για διαφθορά σε βάρος του Ζαρντάρι.


Ο πακιστανός πρόεδρος συγκάλεσε για σήμερα αργά το απόγευμα μια έκτακτη συνεδρίαση του κόμματός του, του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP), στην οποία κάλεσε και στελέχη των άλλων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή.


Ο Γκιλάνι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μόνο το κοινοβούλιο, και όχι η δικαιοσύνη, μπορεί να διατάξει την καθαίρεσή του. Όμως αξιωματούχοι του PPP έχουν αναφερθεί στην πιθανότητα να αντικατασταθεί σύντομα από ένα άλλο στέλεχος του κόμματος για να αποφευχθεί μια βαθιά κρίση με τη δικαιοσύνη και μια παράλυση της κυβέρνησης.

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου αποδυναμώνει τον πρόεδρο Ζαρντάρι, που βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2008, και ενδέχεται, σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, να επισπεύσει τις βουλευτικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τον Φεβρουάριο του 2013.

newsit



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου