Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Έκκληση των αιμοροφιλικών για φάρμακα

 Χωρίς φάρμακα κινδυνεύουν να μείνουν οι αιμορροφιλικοί ασθενείς της Βόρειας Ελλάδας λόγω των περικοπών...

στις φαρμακευτικές δαπάνες. Η θεραπεία  που ακολουθείται στους αιμορροφιλικούς γίνεται με παράγοντες πήξης αίματος καθώς και με άλλα παράγωγα αίματος. Τη διάθεση των παραγόντων πήξης αίματος σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα διαχειρίζονται τα δύο Κέντρα Αιμορροφιλικών, ενηλίκων και παίδων-εφήβων, του Ιπποκρατείου.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Ιπποκρατείου "λόγω του υψηλού κόστους των παραγόντων πήξης δεν μπορούν πλέον να διατίθενται από το Ιπποκράτειο στους αιμορροφιλικούς ποσότητες που να αρκούν για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός. Οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να έρχονται κάθε μήνα και να παίρνουν τους παράγοντες πήξης που χρειάζονται. Θα μπορούσε όμως κάθε νοσοκομείο που έχει αιματολογικό κέντρο και ειδικούς αιματολόγους να διαθέτει στους αιμορροφιλικούς τους παράγοντες πήξης ώστε να αποφεύγουν οι ασθενείς αυτοί την ταλαιπωρία της μετακίνησης από μακρινές περιοχές".
Οι αιμορροφιλικοί της Βόρειας Ελλάδας ζητούν να δοθεί τέλος στη ταλαιπωρία που υφίστανται κατά τον εφοδιασμό των παραγόντων πήξης για την κατ΄ οίκον θεραπεία και την παραμονή των αποθεμάτων των παραγόντων στο φαρμακείο του Ιπποκρατείου στα επίπεδα πριν τη μείωσή τους. Παράλληλα προτείνουν να γίνει μια μικρή περικοπή από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και να μεταφερθεί το κονδύλι στο Ιπποκράτειο προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη των παραγόντων πήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου