Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ο ΕΔΟΕΑΠ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για το ληστρικό «κούρεμα»

Ο ΕΔΟΕΑΠ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για το ληστρικό «κούρεμα»
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για το «κούρεμα» των αποθεματικών του από τα 5,6 εκατ. ευρώ από 59 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ θεωρεί μονομερή και παράνομη πράξη το «κούρεμα» επισημαίνοντας ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, στις 7 Ιουνίου, ανέφερε με ένα απλό φαξ και χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση, ότι το υπόλοιπο των αποθεματικών του ανέρχεται μόλις στα 5.618.934,25 ευρώ, όταν στις 12 Μαρτίου, μετά το «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, το διαθέσιμο ποσό ανερχόταν στα 59.097.624,42 ευρώ και πριν από αυτό στα 115.312. 441,47 ευρώ.

Η διοίκηση του Οργανισμού έχει ήδη προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και προτίθεται να ......προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 14.00 είναι προγραμματισμένη στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», η κρίσιμη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ. «Θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον του Οργανισμού, που μετά από το «κούρεμα» των αποθεματικών του από την τρόικα και τους «αντιπροσώπους» της, προοιωνίζεται ζοφερό. Ο κίνδυνος οι εργαζόμενοι στον Τύπο να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ορατός όσο ποτέ. Ο κίνδυνος ο ΕΔΟΕΑΠ να αποτελεί μια «γλυκόπικρη» ανάμνηση, είναι προ των θυρών» αναφέρεται σε ανακοίνωση.


http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου