Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Π.ΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Λεζάντα φωτογραφίας: Οι βουλευτές  τωνΑνεξάρτητων Ελλήνων Κ. Μαρκόπουλος  και Π. Μελάς με τον Υπουργό Υγείας  και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστο Κίττα.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τον υπουργό Υγείας κ. Χρήστο Κίττα επισκέφθηκαν ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτής Ευβοίας του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Κώστας Μαρκόπουλος και ο βουλευτής Α΄ Πειραιά του Κινήματος κ. Παναγιώτης Μελάς. Η συνάντηση είχε θέμα την........ ενημέρωση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την έλλειψη φαρμάκων

 Μετά την συνάντηση ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε:

«Ενημερωθήκαμε ο συνάδελφος μου ο κ. Μελάς και εγώ, εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, για την κατάσταση στη φαρμακευτική πολιτική και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες με την αδυναμία των ασφαλισμένων να προμηθεύονται φάρμακα για τις ανάγκες τους χωρίς να τα πληρώνουν.

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για έναν χαμηλοσυνταξιούχο, για τους άνεργους, αλλά και για όλους τους ανθρώπους που πολλές φορές το μηνιαίο κόστος της φαρμακευτικής προμήθειας είναι υπέρογκο και πολύ μεγάλο. Πολύ δε, περισσότερο για τα κυτταροστατικά, για τα νεοπλασματικά νοσήματα κλπ.

Οφείλω να ομολογήσω ότι ο υπηρεσιακός υπουργός και συνάδελφος στην ιατρική κ. Κίττας, μάλλον έκανε καλύτερα τη δουλειά του από τους μη υπηρεσιακούς του παρελθόντος. Κατόρθωσε να βρει χρήματα στο υπουργείο των Οικονομικών και να δεσμευθεί ότι τα χρήματα θα πάνε στους φαρμακοποιούς για να μπορέσει ο ΕΟΠΥΥ  να εξοφλήσει έστω το μήνα Μάρτιο. Για να μπορέσει να συνεχίσει η ροή των φαρμάκων και υπό αυτή την έννοια θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το οποίο γίνεται.

Βέβαια πρέπει να πούμε ότι υπάρχει ζήτημα για όλες αυτές τις εταιρίες, φαρμακευτικές, την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τις προμηθευτικές εταιρίες των νοσοκομείων για τα 6,5 εκατ. που τους χρωστούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και για το οποίο μια υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να το λύσει.

Άρα το θέμα είναι ανοιχτό, τα χρέη «τρέχουν», οι τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα και οι εταιρίες είναι έτοιμες να κλείσουν.

Οφείλουμε όμως όλοι να πούμε ότι η χώρα δεν αξίζει να βρίσκεται μόνιμα, όπως βρίσκεται εδώ και δυόμισι χρόνια, στο χείλος του γκρεμού. Στο χείλος του γκρεμού όμως η χώρα δεν βρέθηκε όταν δεν ήταν στο μνημόνιο , αλλά βρίσκεται τώρα με το μνημόνιο, άρα  τα αδιέξοδα είναι μάλλον του μνημονίου.

 Άρα για εμάς, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  μια ακόμη πεποίθηση, έστω και μέσα από τη λύση του προβλήματος, ότι το μνημόνιο δεν βοηθά, χειροτερεύει την  κατάσταση , διευρύνει  τα  αδιέξοδα και αυξάνει την απελπισία των πολιτών.

Για αυτό  στις εκλογές καταβαίνουμε με μεγαλύτερη  πεποίθηση ότι η καταγγελία του μνημονίου είναι για εμάς  πολιτική πρόταση  ουσίας».

 Ο κ. Παναγιώτης Μελάς δήλωσε:    

 «Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διέρχεται η χώρα μας και που ο ελληνικός λαός και κυρίως η μικρομεσαία τάξη, όχι πιέζεται, αλλά καταπιέζεται, επιβάλλεται να φροντίσουμε όσο το δυνατό περισσότερο την υγεία του λαού.

Για αυτό εγώ και ο κ. Μαρκόπουλος που ανήκουμε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ήρθαμε σήμερα και είδαμε τον κ. υπουργό, συζητήσαμε το όλο πρόβλημα και πραγματικά είδαμε ότι αυτό το πρόβλημα το οποίο το παρέλαβε από τον προηγούμενο υπουργό, προσπαθεί όσο το δυνατό περισσότερο να δώσει λύση.

Έχουν δοθεί λύσεις προς τους φαρμακοποιούς, έχει δοθεί ένα ποσό χρημάτων αρκετό και φροντίζει να δοθεί και το υπόλοιπο, ώστε να μην αγοράζουν οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί τα φάρμακά τους.

 Προς αυτή την κατεύθυνση και προς τους άλλους τομείς θα κινηθεί το υπουργείο, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες  υπηρεσίες υγείας, να δώσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους Έλληνες.

Φυσικά, όλη αυτή η κατάσταση έχει επέλθει με την υλοποίηση των όρων του μνημονίου που εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε κάθετα αντίθετοι, διότι υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του ελληνικού λαού και υποβαθμίζει και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας».     





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου