Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΜΟΝΤΙ : ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ!

Για τις διαστάσεις Αποκάλυψης που θα λάβουν οι συνέπειες μιας αποτυχίας στην σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών την ερχόμενη εβδομάδα μίλησε ο Mario Monti, περιγράφοντας ένα πιθανό «σπιράλ θανάτου» που θα απειλούσε το...
πολιτικό και οικονομικό μέλλον της Ευρώπης. Ο ιταλός πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνομιλίες σήμερα με την γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, τον γάλλο πρόεδρο Francois Hollande και τον ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy, με την ελπίδα ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για πρόοδο στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Μιλώντας στην Guardian και σε εκπροσώπους κορυφαίων ευρωπαϊκών εφημερίδων, ο κ. Monti δήλωσε ότι αν δεν υπάρξει επιτυχημένο αποτέλεσμα στη σύνοδο, «θα υπάρξουν προοδευτικά μεγαλύτερες κερδοσκοπικές επιθέσεις σε μεμονωμένες χώρες, με παρενόχληση των πιο αδύναμων χωρών». Οι επιθέσεις δεν θα επικεντρώνονται μόνο σε όσους απέτυχαν να τηρήσουν τις οδηγίες της ΕΕ, αλλά και σε χώρες όπως η Ιταλία, που έχουν τηρήσει τους κανόνες «αλλά έχουν ένα μακρύ παρελθόν υψηλού χρέους».

Ο κ. Monti προειδοποίησε ότι «ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης θα πρέπει να συνεχίσει να ανέχεται τα πολύ υψηλά επιτόκια που στη συνέχεια θα επηρεάσουν τα κράτη και εμμέσως τις επιχειρήσεις. Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που χρειάζεται για την οικονομική ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου