Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ ΚΡΑΦΤ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Χανελόρε Κραφτ, θριαμβεύτρια των πρόσφατων εκλογών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία με τους Σοσιαλδημοκράτες, «κλέβει» από την Άνγκελα Μέρκελ την πρώτη θέση στην κατάταξη με τους δημοφιλέστερους...
πολιτικούς της Γερμανίας, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο του τηλεοπτικού δικτύου ZDF.


Στην τρίτη θέση βρίσκονται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η «τρόικα» των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) -ο πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ.


Στις δύο τελευταίες θέσεις και με καθοδική τάση βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε και ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.


Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές συγκεντρώνουν την προτίμηση του 34% των ερωτώμενων με απώλειες 2%.


Οι Σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν με 32% κερδίζοντας 1%, Ελεύθεροι Δημοκράτες φθάνουν το όριο του 5% κερδίζοντας 1% από την προηγούμενη μέτρηση και οι Πράσινοι υποχωρούν κατά 1% στο 13%.


Η Αριστερά παραμένει σταθερή στο 5% και οι Πειρατές στο 7%.


Με αυτά τα αποτελέσματα, πάντως, κυβερνητική πλειοψηφία δεν σχηματίζουν ούτε οι Χριστιανοδημοκράτες με τους Φιλελεύθερους (συγκεντρώνουν 39%), αλλά ούτε και οι Σοσιαλδημοκράτες με τους Πρασίνους (συγκεντρώνουν 45%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου