Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αγωνία στην Ευρώπη - Το Βερολίνο στέλνει την Τρόικα στη Μαδρίτη

Αγωνία στην Ευρώπη - Το Βερολίνο στέλνει την Τρόικα στη Μαδρίτη
Σκληραίνει τη στάση του το Βερολίνο σε σχέση με το «ισπανικό πακέτο», διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι θα υπάρξει τρόικα στην Ισπανία η οποία θα ελέγχει την πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Παρά την αρχική πρωινή αισιοδοξία που έδωσε ώθηση στο ........
ισπανικό χρηματιστήριο και τα επινίκεια του Μαριάνο Ραχόι, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «έβαλε τα πράγματα στη θέση τους» τονίζοντας ότι είναι αυτονόητο ότι η Ισπανία θα τεθεί υπό την επιτήρηση της τρόικας και πως το δάνειο θα προστεθεί στο δημόσιο χρέος.
Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Για την Ευρώπη ο δανειολήπτης είναι το ισπανικό κράτος. Η Ισπανία εγγυάται γι' αυτό, η Ισπανία θα διαθέσει τα χρήματα στις τράπεζες. Θα υπάρξει ομοίως μια τρόικα, και φυσικά θα ελέγχεται κατά πόσον τηρείται το πρόγραμμα, αλλά αυτό αφορά μόνον στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα».
Με βάση τις νεώτερες πληροφορίες, το Βερολίνο ετοιμάζει να αποστείλλει την Τρόικα, η οποία θα αναχωρήσει για τη Μαδρίτη προκειμένου να ελέγξει την πορεία και την εκπλήρωση των στόχων προκειμένου να σωθούν οι ισπανικές τράπεζες.


.iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου