Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Φρούτα και λαχανικά ενισχύουν το μαύρισμα

Το χρυσαφένιο μαύρισμα οι περισσότεροι το επιθυμούν αλλά είναι δύσκολο να το αποκτήσει κανείς ειδικά αν έχει ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

Ωστόσο, όλοι μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία αν προσθέσουν στη διατροφή τους περισσότερα φρούτα και λαχανικά,  χάρη σε κάποιες ουσίες που περιέχουν αυτά και ονομάζονται καροτενοειδή.

Ειδικότερα οι τροφές που βοηθούν στο μαύρισμα είναι:......


Καρότα, ροδάκινα, βερίκοκα, σπανάκι, ντομάτες, καρπούζι, ροζ γκρέιπ φρουτ, κόκκινη πιπεριά, μπρόκολο, σέλινο, πορτοκάλια, παπάγια και μανταρίνια.

Για ένα υγιές μαύρισμα χρειαζόμαστε και μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Η διατροφή πως θα συμβάλλει σε αυτό;

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Συμβάλλουν στην λίπανση του δέρματος, στην ανανέωση των κυττάρων αλλά και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, προλαμβάνοντας έτσι την πρόωρη γήρανση και την ξηροδερμία.

Πηγές: ψάρι, κρέας, αυγό , δημητριακά ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά.

Βιταμίνη C : Βοηθά στη διατήρηση του κολλαγόνου

Πηγές: ακτινίδιο, πορτοκάλι, λεμόνι, μάνγκο, παπάγια, πιπεριά, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, γλυκοπατάτα.

Βιταμίνη Ε: Έχει αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζει την αφυδάτωση και την ξηρότητα της επιδερμίδας, προλαμβάνει τη γήρανση

Πηγές: αμύγδαλα, ηλιόσποροι, φιστίκια, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο και άλλα φυτικά έλαια.

Ψευδάργυρος και σελήνιο: διατηρούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη

Πηγές: αρνί, φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί, θαλασσινά, πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό.

Νερό: Ο βασικότερος σύμμαχος μας στην ενυδάτωση

Συμπέρασμα; Υγιές μαύρισμα σημαίνει υγιεινή διατροφή!

 nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου