Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

900 εκατ. € έκαναν φτερά



"Οι Έλληνες αδειάζουν τους λογαριασμούς τους" είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο αναφέρει ότι εν όψει των εκλογών οι εκροές των καταθέσεων από τις εγχώριες τράπεζες, ανήλθαν στα 900 εκατομμύρια ευρώ, μόνο την τελευταία εβδομάδα. 
"Ο λόγος που οι Έλληνες προβαίνουν σε αυτές τις βεβιασμένες κινήσεις είναι φυσικά ο φόβος και η .......
αυξανόμενη δυσπιστία για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο φαινόμενο βέβαια, δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ισπανία, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα" σημειώνει το περιοδικό.

"Οι πολίτες στην Ισπανία θέλουν μια αξιόπιστη προοπτική και επιθυμούν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, -όσο δεν τους δίδεται αυτή η προοπτική με βεβαιότητα και αξιοπιστία, θα βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό", δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, Πέτερ Μπόφινγκερ στο Spiegel.
"Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να τοποθετηθούν γρήγορα επί του θέματος προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ θα πρέπει να υπάρξει και άμεση στήριξη στις τράπεζες από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης" πρόσθεσε ο κ. Μπόφινγκερ.     


http://www.enikos.gr/economy/53608,900_ekat_%E2%82%AC_ekanan_ftera.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου