Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

81χρονη μέλος σπείρας που έκανε αναλήψεις με πλαστά έγγραφα


81χρονη μέλος σπείρας που έκανε αναλήψεις με πλαστά έγγραφα

Στην υπόθεση εμπλέκονται 10 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν τα τρία



Σπείρα που πλαστογραφούσε έγγραφα και έκανε αναλήψεις από λογαριασμούς ηλικιωμένων ή πελατών τράπεζας που είχαν αποβιώσει εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Στην υπόθεση εμπλέκονται 10 άτομα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις γυναίκες, μια 81χρονη, μια 59χρονη και μια 36χρονη. Οι άλλοι επτά αναζητούνται. Το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τα θύματά τους ανέρχεται στα .......74.500 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν άλλα 67.500 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη η 81χρονη, μαζί με μια 53χρονη που αναζητείται, πήγαν σε τράπεζα, όπου έκαναν ανάληψη 1.500 ευρώ, χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Στη συνέχεια οι δύο γυναίκες επιχείρησαν να κάνουν ανάληψη του υπόλοιπου χρηματικού ποσού του τραπεζικού λογαριασμού, το οποίο ανέρχεται σε 9.000 ευρώ, από άλλο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας, αλλά κίνησαν τις υποψίες των υπαλλήλων και αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τα πλαστά έγγραφα και το βιβλιάριο καταθέσεων.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας ειδοποίησαν την Αστυνομία και όταν η 81χρονη επέστρεψε στην τράπεζα να τα παραλάβει, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.

Από την έρευνα προέκυψε πως τα μέλη της σπείρας ξεκίνησαν την δράση τους πριν από τρεις μήνες, ενώ κεντρικό ρόλο κατείχε η 36χρονη συλληφθείσα, η οποία ήταν στέλεχος της εν λόγω τράπεζας και παρείχε στους συνεργούς της τα στοιχεία των πελατών για τη δημιουργία των πλαστών εγγράφων.

Αναζητούνται άλλοι τέσσερις έλληνες, δύο γυναίκες και δύο άντρες, καθώς και άλλα τρία (3) άγνωστα άτομα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
 .tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου