Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ιταλία: 4 ευρώ την ημέρα για τα θύματα των σεισμών, 35 € για τους λαθρομετανάστες της Λαμπεντούσας

Οργή του ιταλικού πληθυσμού θύματος των σεισμών στην περιοχή της Emilia Romagna, στα βορειοδυτικά της χώρας.Σχεδόν ολοκληρωτικά εγκαταλειμμένοι από την υπερ-φιλελεύθερη «τεχνική» κυβέρνηση του κ. Mario Monti, οι Ιταλοί, θύματα πολλαπλών σεισμικών γεγονότων των τελευταίων μηνών, φαίνονται να ......βυθίζονται μόνιμα στη φτώχεια.

Ενώ πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις ψώρας και φυματίωσης στην περιοχή, οι διακοινοτικές εντάσεις γίνονται όλο και πιο ορατές, ιδίως στις μεγάλες ουρές μπροστά στις καντίνες ή έξω από τους πρόχειρους κοιτώνες, όπου ξεσπούν πολλές μάχες κυρίως λόγω της μαζικής παρουσίας μεταναστών εκτός ΕΕ, στους οποίους δίνεται συχνά προτεραιότητα παρά στους ντόπιους αυτόχθονες.

Όπως αναφέρει το ιταλικό περιοδικό Il Giornale, ένα από τα θύματα των σεισμών καταγγέλλει: «Οι περισσότεροι από τους Ιταλούς θύματα λαμβάνουν 3 ή 4 ευρώ την ημέρα, ενώ δεν έχουν κανένα μέρος που να κοιμηθούν! Όταν σκέφτομαι ότι το κράτος δαπανά 35 ευρώ την ημέρα για τους παράνομους μετανάστες που προσγειώθηκαν στη Λαμπεντούσα, πώς να μην είσαι σοκαρισμένος! Δεν ζητάμε να μας αντιμετωπίσουν καλύτερα από αυτούς, αλλά τουλάχιστον να μας αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο!».

Μια μαρτυρία ανάμεσα στις άλλες, που αποκαλύπτει μια απίστευτη και άδικη ξενοφιλική συμπεριφορά του κράτους που καθιστά ακόμη πιο απαραίτητη την δράση των εθελοντών της «Salamandra», μιας ομάδας προστασίας του πολίτη Casapound (www.casapounditalia.org) που βοηθά τους συμπατριώτες της θύματα των σεισμών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου