Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ


ante-geia

Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία μπορεί να προσδιοριστή σαν το κόμμα που καλύπτει τους ψηφοφόρους των προηγούμενων ετών; Το κόμμα του...
ελευθερωτή Κωνσταντίνου Καραμανλή;
Τα πράγματα δείχνουν ότι έχασε τον πολιτικό της προσδιορισμό, και προσανατολισμο,και ο Σαμαράς το μόνο που κατάφερε με σημαία την αλαζονεία του, ήταν την διάσπαση του κόμματος, την φθορά του σε εκλογικά ποσοστά, όταν μετά από την 1η υπογραφή του μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ, είχε την πλήρη αυτοδυναμία στα χέρια της, και στα χέρια του. Αντιθέτως όταν την κατάλληλη στιγμή δεν εκμεταλλεύτηκε αυτήν την φθορά του ΠΑΣΟΚ, αλλά αντιθέτως έκανε στροφή 180 μοιρών κατέστρεψε την Νέα Δημοκρατία, διέσπασε τους ψηφοφόρους της, εκδίωξε, βουλευτές που ήταν τα καλύτερα χαρτιά της, και σαν αντιστάθμιση τι έκανε.
Συσπείρωσε διαλυμένα κόμματα του παρελθόντος, μέσα στο κύριο σώμα την Ν.Δ. θέτοντας έτσι σε αμφισβήτηση τον κομματικό της προσανατολισμό.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ (ΣΑΜΑΡΑΣ), ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ), ΔΗ ΣΥ (ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ), ΛΑΟΣ ( ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΒΟΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ κλπ
Να δούμε όμως τον πρωτεργάτη αυτής της καταστροφής ενός ιστορικού κόμματος.
Αντώνης Σαμαράς.
13.4.1992: Ο Σαμαράς αποπέμπεται από υπουργός Εξωτερικών κατά την συνάντηση κορυφής των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή.
8.3.1993 Ο Σαμαράς απειλεί ότι θα αποκαλύψει την αλληλογραφία του με τον Πρωθυπουργό.
Και συνεχώς απειλεί ότι «θα αποκαλύψει την προσωπική του αλληλογραφία με κορυφαίους Πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες».
Ο κορυφαίος «πολιτειακός παράγων» ήταν προφανώς ο Κ. Καραμανλής.
Φθινόπωρο του 1994: Αλλεπάλληλες επιθέσεις του Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή.
15.9.1994:Επίθεση Σαμαρά στον πρόεδρο Κ. Καραμανλή και τον πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου (από τις εφημερίδες):
«Ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Παπανδρέου μπορούν πια να προσφέρουν στον τόπο», «παρεμποδίζουν»,
«Η Ελλάδα πρέπει να τρέξει... κι εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να τρέξει με πολιτικά κατάκοπες ηγεσίες».
«Η Πολ. Αν. δεν δέχεται συμβιβασμό με τα Σκόπια ή οποιονδήποτε άλλο προκλητικό γείτονα».
Οι επιθέσεις Σαμαρά κατά του Καραμανλή θα συνεχισθούν έως την αποχώρησή του από την Προεδρία.
10.10.1994: Σαμαράς: «Να φύγει ο Καραμανλής».
11.10.1994: Ανακοίνωση-απάντηση της Ν.Δ. στον Σαμαρά:
«Ο πατριώτης έχει τουλάχιστον υποχρέωση να εκπληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις προς την πατρίδα, τις οποίες ο κ. Σαμαράς απέφυγε να εκπληρώσει...
Πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο κ. Σαμαράς να κάνει τον υπερπατριώτη και να θεωρεί όλους τους Έλληνες ως ενδοτικούς στα εθνικά θέματα».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Κύριε Σαμαρά δεν μπορείτε να ομιλείτε για...καθήκον οταν ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ !!!!
10.10.1994: Σαμαράς: «Να φύγει ο Καραμανλής».
Το 1994 ο Σαμαράς δήλωνε υπερήφανος που έριξε την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και την έναρξη της καταστροφής της Ελλάδας.
Σκεφτείτε τι δημιούργησε μετά την ρήξη της Ν.Δ. που τώρα υπερασπίζετε με σθένος.
Έκανε ουσιαστικά πλάτες στο ΠΑΣΟΚ το κομματιδιο "πολιτική Άνοιξη"
Ανέβασε τον Κώστα Σημίτη με όλα τα δεινά, επακόλουθα από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που ένας από τους τότε πρωτεργάτες είναι στην φυλακή σήμερα.
Δημιούργησε τα αμέτρητα καραβάνια μεταναστών που σήμερα μας σκοτώνουν μέσα στα σπίτια μας. Στο πρόγραμμα του όμως τώρα λαμβάνει μέτρα κοροϊδεύοντας εμάς σαν να είμαστε ανιστόρητοι. Κάποιοι βέβαια είναι. Τον ψηφίζουν.
2012 η επιστολή υποταγής του κ. Σαμαρά, στο ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. (ΜΕΡΚΕΛ)
Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:
* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μια Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.
* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.
* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.
* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και του Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξειτην προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».
Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.
Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος.
Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.
ΜΑΙΟΣ 2012
Τον Μάιο παίρνει πίσω, με την πρόφαση την ένωση της κεντροδεξιάς συσπείρωσης, την Ντόρα Μητσοτάκη Κούβελου.
Αλήθεια η εν λόγο κυρία τι έλεγε για τον Αντώνη Σαμαρά και το κόμμα που δέχτηκε να υπηρετήσει σήμερα;
news247 Μάϊος 08 2011 11:56
"Βολές στην ηγεσία της ΝΔ εξαπολύει η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο "Βήμα της Κυριακής". Μιλά για ένα κόμμα με ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές εμμονές. Βλέπει έλλειψη συνεννόησης, με σύντομες εκλογές. Κατηγορεί τον Σαμαρά ότι έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ εξαπολύει η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στο "Βήμα της Κυριακής", υποστηρίζοντας ότι η ηγετική ομάδα του πρώην κόμματός της αποτελείται από "πρόσωπα με ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές εμμονές".
Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι "αυτή η ΝΔ δεν είναι η ΝΔ που εγώ υπηρέτησα. Είναι μια ΝΔ σε φθίνουσα πορεία και οι άνθρωποι που αποτελούν σήμερα την ηγετική ομάδα της ήταν διαχρονικά απέναντί της σε ιδεολογικό επίπεδο, με αντιευρωπαϊκές και ακροδεξιές εμμονές".
Η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει βέβαιη ότι οι πολίτες θα επιβάλουν τη λογική της συνεργασίας των δυνάμεων της χώρας και εκτιμά ότι μετά τις εκλογές όσοι λένε σήμερα λόγω φτηνού λαϊκισμού όχι στο μνημόνιο θα "υποχρεωθούν να συμβάλουν σε μια πολιτική με ρεαλισμό και αίσθημα ευθύνης".
Εκτιμά μάλιστα ότι ούτε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ούτε ο Αντώνης Σαμαράς έχουν πάρει πρωτοβουλία συνεννόησης και αυτό θα οδηγήσει σε εκλογές.
Στη συνέντευξη στο "Βήμα της Κυριακής", η κα Μπακογιάννη κατηγορεί τον Σαμαρά ότι έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να μείνει κρατικός ο ΟΤΕ "προς όφελος των προμηθευτών και των συνδικαλιστών".
Χαρακτηρίζει δε, ως αστειότητες, τις επικρίσεις για τη γραμμή που ακολουθεί και ότι είναι "κυβερνητικός δορυφόρος".
Η κυρία Ντόρα, τώρα που βγαίνει στα κανάλια σαν στέλεχος ενός ακροδεξιού κόμματος, είναι ειρωνικό να λέει ακραίο τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαν να βρίζει τον εαυτό της.
Αλήθεια πως μπορείτε ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, (εγώ το έχω ονομάσει της Νέας Κολοτούμπας), να ανήκετε σε ένα ακροδεξιό κόμμα και να μην υποστηρίζετε ένα πατριωτικό κόμμα τους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ; πάψατε να είστε πατριώτες; Υποστηρίζετε ένα κόμμα που είναι ίδιο με την χρυσή αυγή; Δεν τα λέω εγώ. ΤΟ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΑΣ. Η ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
Τελειώνω γιατί αυτά τα γραπτά μένουν απλός για την ιστορία, μιας και οι δημοσκοπήσεις αντί να δείχνουν τα μνημονιακά κόμματα και τους νέους τρομοκράτες κάτω από 10%, τα βλέπουμε να ανεβάζουν ποσοστά. Έτσι απευθυνόμενος στους εν σκέψη ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ότι αυτό που υπηρετείσετε δεν είναι το κόμμα του εθνάρχη Καραμανλή. Είναι ένα έκτρωμα, κατασκευασμένο από το ΔΝΤ, την ευρωπαϊκή ένωση και αμερικανικά συμφέροντα, με μόνο σκοπό, την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, και την εκτέλεση προκαθορισμένων εντολών εξαθλίωσης του έθνους μας, της Ελλάδας μας, αφαίμαξη της εθνικής μας περιουσίας.
Στο δίλλημα των επερχόμενων εκλογών, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, θα πρότεινα "Ανεξάρτητοι Έλληνες".
Θα είναι ο μοναδικός ρυθμιστής και αν έχει τα ίδια ποσοστά και ακόμα μεγαλύτερα, θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ ένας αρχηγός που ταιριάζει σε ένα πατριωτικό κόμμα όπως είναι η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όχι του δοσίλογου Αντώνη Σαμαρά και της ακροδεξιάς Ντόρας Μητσοτάκη.
Αλλά άμα πρέπει να διαλέξω μεταξύ των δυο δεν θα διάλεγα τον επαναλαμβανόμενο προδότη της πατρίδας μου. Μεταξύ ενός δολοφόνου και ενός πορτοφολά, διαλέγω τον δεύτερο, γιατί θα τον συνετίσω. Ο δολοφόνος παραμένει πλέον δολοφόνος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου