Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

10 συμμορίες με καλάσνικοφ σπέρνουν τον τρόμο στην Αττική

Η κάθε περιοχή έχει τη δική της ομάδα επικίνδυνων ληστών
 
Ο χάρτης της εγκληματικότητας στη χώρα μας άλλαξε και πλέον μεταλλαγμένες μορφές παραβατικότητας έκαναν την εμφάνιση τους. Οι ληστείες των τραπεζών, μεταμορφώθηκαν σε...... εισβολές σε σπίτια, και τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη μετάλλαξη της εγκληματικότητας. Μέχρι πριν δύο χρόνια, είχαμε μια ληστεία σε τράπεζα κάθε 48 ώρες, πλέον τους τελευταίους 13 μήνες, τα χτυπήματα σε τράπεζες δεν ξεπερνούν τα 30.

Πριν την κρίση, το φαινόμενο των ληστών – εισβολέων σε οικίες ήταν ανύπαρκτο και ουσιαστικά περιοριζόταν σε μεμονωμένες περιπτώσεις ληστρικών επιθέσεων από «επαγγελματίες» ποντικούς σε βίλες και επαύλεις απόμερων περιοχών. Σήμερα, έχουμε κατά μέσο όρο δύο εισβολές κάθε βράδυ μόνο στην Αττική από τουλάχιστον δέκα μεγάλες και μικρές συμμορίες σκληρών αλλοδαπών κακοποιών, που ενεργούν στη λογική του «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε…».

Η μετάλλαξη της εγκληματικότητας, σπείρει το φόβο και τον τρόμο στους πολίτες που πλέον νιώθουν ανασφάλεια ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Πλέον 5 μεγάλες συμμορίες ληστών με καλάσνικοφ και τουλάχιστον 10 μικρότερες δρουν σε όλη την Αττική. Η Αστυνομία, προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της μεταλλαγμένης εγκληματικότητας για να μπορέσει να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Δεν είναι εύκολο να περιπολούν αυτοκίνητα και μηχανές όλο το 24ωρο σε όλη την Αθήνα και οι αστυνομικοί να επιδίδονται σε κλεφτοπόλεμο δεκάδων ομάδων αλλοδαπών που δρουν …. όπου να’ ναι και χωρίς σχέδιο.



   

Οι μεγάλες συμμορίες

Στη ΓΑΔΑ, υπάρχουν εκατοντάδες φάκελοι υποθέσεων που δεν έχουν εξιχνιαστεί, πίσω από τις οποίες κρύβονται οι ομάδες των αδίστακτών ενόπλων εισβολέων. Μάλιστα, οι αστυνομικοί γνωρίζουν - στις μεγάλες υποθέσεις - ποια συμμορία κρύβεται πίσω από κάθε χτύπημα αφού κάθε ομάδα έχει το δικό της modus operandi, συγκεκριμένο αντικείμενο και περιοχές δράσης. Οι αστυνομία δεν μπορεί όμως να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των συμμοριών που εισβάλουν σε σπίτια, όμως εκτιμούν πως στην κορυφή βρίσκονται τρεις μεγάλες ομάδες.

Στην κορυφή της λίστας του τρόμου βρίσκεται η συμμορία που δολοφόνησε έναν 30χρονο και τραυμάτισε σοβαρά τον 32χρονο αδελφό του πριν 3 μέρες στην Καισαριανή όταν πήγαν να τους κλέψουν το αυτοκίνητο. Πρόκειται για τουλάχιστον 3 αλλοδαπούς που κυκλοφορούν τα βράδια με καλάσνικοφ και εισβάλουν σε διαμερίσματα. Είναι επικίνδυνοι και πατάνε τη σκανδάλη με το παραμικρό.

Παγκράτι, Βύρωνα, Ζωγράφου, Υμηττό και Καισαριανή χτυπά μια δεύτερη συμμορία με δυο χαρακτηριστικά. Τα καλάσνικοφ τα κρύβει σε θήκες για κιθάρα, ενώ στη συμμορία υπάρχει και μια γυναίκα. Μάλιστα Τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης, οι ληστές με τα καλάσνικοφ ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς, άνοιξαν πυρ, αλλά ευτυχώς δεν τους τραυμάτισαν. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Στα νότια προάστια χτυπά και μια δεύτερη ομάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βούλας και της Βουλιαγμένης. Οι αλλοδαποί που αποτελούν τα μέλη της κάνουν εφόδους σε πολυτελείς κατοικίες την ώρα μάλιστα που βρίσκονται μέσα οι ιδιοκτήτες.

Στα βόρεια προάστια δραστηριοποιούνται τουλάχιστον τρεις συμμορίες. Η πρώτη επιλέγει σπίτια που βρίσκονται κοντά στη λεωφόρο Κηφισιάς που χρησιμοποιούν πιθανότατα και ως δρόμο διαφυγής. «Είναι αλλοδαποί από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, σκληροί και δρουν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Η δεύτερη συμμορία κινείται επίσης στην περιοχή των βορείων προαστίων όμως αν και εισβάλει σε σπίτια δεν αρπάζει χρηματοκιβώτια. Λεηλατεί και στη συνέχεια φεύγει με λεία πολυτελή οχήματα. Μια τρίτη ομάδα εισβολέων που δρα στα βόρεια και ανατολικά προάστια αποτελείτε από πέντε μέλη και μέχρι στιγμής έχει εισβάλει σε τουλάχιστον έξι επαύλεις.

Η συμμορία με το Χάμερ

Πριν λίγες ημέρες, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, μία από τις πιο σκληρές συμμορίες ληστών με καλάζνικοφ οι οποίοι φορούσαν στολές αστυνομικών, αλώνιζαν με ιδιόκτητο τζιπ χάμερ και λήστευαν σπίτια, αυτοκίνητα, καταστήματα, κοσμηματοπωλεία και τράπεζες. Μάλιστα, στις αρχές του χρόνου, φορώντας κουκούλες λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στη Νέα Πέραμο και όταν έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς πυροβόλησαν με τα καλάζνικοφ τραυματίζοντας σοβαρά έναν αστυνομικό και τρεις πολίτες. Το protothema.gr αποκαλύπτει καρέ – καρέ το αιματηρό σκηνικό στο κοσμηματοπωλείο της Νέας Περάμου. Συνολικά, μέσα σε ένα χρόνο η συμμορία με το χάμερ είχε πραγματοποιήσει 28 ληστείες ανάμεσα τους και η επίθεση αρπαγής του ΑΤΜ από ιατρικό κέντρο του Παλαιού Φαλήρου.

4 ληστείες μέσα σε λίγες ώρες

Τέσσερις άγριες ληστείες μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκαν μόνο σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Λίγα λεπτά μετά τις δώδεκα και μισή τα ξημερώματα της Τρίτης, τρεις άγνωστοι, οπλισμένοι σαν αστακοί εισέβαλλαν σε οικία ηλικιωμένων στο Πικέρμι και αφού ακινητοποίησαν τους ιδιοκτήτες, άρπαξαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα και χάθηκαν στο σκοτάδι.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα έξι λεπτά μετά τις εννέα το πρωί, δύο ένοπλοί επιτέθηκαν σε ταχυδρομικό διανομέα στην οδό Αγίου Χαραλάμπους στην Κερατέα και του άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσουν..

Στις 10:38 ένα ακόμη άγριο σκηνικό με πρωταγωνιστές τέσσερις ένοπλούς ξετυλίχθηκε σε κοσμηματοπωλείο στο Κερατσίνι. Οι άγνωστοι εισέβαλλαν στο κατάστημα επί της οδού Θυμάτων Κατοχής και με την απειλή όπλων άρπαξαν κοσμήματα και μετρητά. Στη συνέχεια, διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Ληστρική επίθεση σημειώθηκε στις 11:53 σε γραφείο εγκατάστασης συναγερμών στο Γαλάτσι. Οι τρεις εισβολείς, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο της επιχείρησης στην οδό Πρωτοπαπαδάκη 83 και αφού άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό επιβιβάστηκαν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού και έγιναν καπνός.    

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου