Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Επίδειξη ισχύος Tσίπρα σε Σαμαρά, Βενιζέλο - Θα τους δει την Πέμπτη


Τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης θα εξετάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στέλνει ηχηρό μήνυμα προς Σαμαρά-Βενιζέλο επιλέγοντας να τους συναντήσει την Πέμπτη, εξαντλώντας τα χρονικά όρια που του παρέχει η διερευνητική εντολή.
Με το ΚΚΕ δεν φαίνεται να υπάρχουν περιθώρια συννενόησης, καθώς ο Περισσός δεν έχει .......
αρνηθεί απλά κάθε σενάριο συμμετοχής σε κυβέρνηση, αλλά δεν δέχεται καν να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.
Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συναντηθεί στις 15:00 με τον Φώτη Κουβέλη, προκειμένουν να διαπιστωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με τη ΔΗΜΑΡ. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους καθώς και την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αλλά και τις θέσεις που έχει αναπτύξει ο ίδιος, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει  στους πολιτικούς αρχηγούς πρόταση τριών βασικών σημείων: Απόρριψη του Μνημονίου, συγκρότηση κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας, πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.
Εξαντλώντας τα όρια της διερευνητικής εντολής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο μόλις την Πέμπτη, στελνοντας το πολιτικό μήνυμα πως η συνεννόηση με τις μνημονιακές δυνάμεις αποτελεί την τελευταία του επιλογή.

.iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου