Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

New York Times: ”Υπάρχουν πολλοί Άκηδες,έπιασαν ένα”



Η προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου,έγινε μεγάλο θέμα στους New York Times.
“Είναι πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ψάρι ,πιάνεται”,γράφουν θέλοντας να τονίσουν ότι για πρώτη φορά ένας τόσο υψηλόβαθμος αξιωματούχος κατηγορείται για διαφθορά και προφυλακίζεται.
Οι New York Times γράφουν όλη την...
ιστορία του Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος βαρύνεται με τις κατηγορίες για μίζες “$ 26 εκατ για την αγορά υποβρυχίων και πυραυλικών συστημάτων,χρήματα που διοχέτευσε μέσω υπεράκτιων λογαριασμών για την αγορά ακινήτων”.
Στο ρεπορτάζ επισημαίνονται τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων αλλά τονίζεται επίσης ότι “για πολλούς Έλληνες, η διαφθορά είναι εξίσου σημαντικό ζήτημα όπως οι περικοπές μισθών και οι αυξήσεις φόρων”.
“Η περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου”,γράφουν σηματοδοτεί την άνοδο - και ίσως τώρα τη πτώση - μιας πολιτικής κουλτούρας που έχει κυριαρχήσει Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.Στην εξουσία εναλλάσσονταν Σοσιαλιστές και κεντροδεξιοί της Νέας Δημοκρατίας με κυβερνήσεις που βοήθησαν να εξαπλωθεί η διαφθορά, κατά τη διάρκεια των χρόνων αλματώδους ανάπτυξης. Το σύστημα αυτό βοήθησε να ανεβεί το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα σε σημείο που αναγκάστηκε να αναζητήσει διάσωση το 2010”.
“Ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος διαγράφτηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα το 2010 αρνείται τις καηγορίες και χαρακτηρίζει τη σύλληψή του “προεκλογικό δώρο” στα δύο μεγάλα κόμματα.
Αναλυτές λένε ότι η υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου είναι , μόνο η κορυφή του παγόβουνου μιας γενικότερης κουλτούρας που φάνηκε να λειτουργεί σχεδόν με ατιμωρησία.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, εξέδωσε μια δήλωση με την οποία απειλεί να αποκαλύψει ονόματα και ισχυρίστηκε ότι “μετά από 40 χρόνια σταδιοδρομίας στην ελληνική πολιτική, ξέρω τα πάντα”,συνεχίζει το ρεπορτάζ.
Περιγράφει όλη την ιστορία με τις υπεράκτιες εταιρείες και την εμπλοκή της συζύγου και της κόρης του αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι οι αντιδράσεις πολιτών που έχουν καταγράψει …στη γειτονιά του Άκη Τσοχατζόπουλου.Η διαπίστωση κοινή :”Υπάρχουν πολλοί Άκηδες,έπιασαν ένα”.
Και προς απόδειξη το ρεπορτάζ καταλήγει με συγκεκριμένες αναφορές και στοιχεία για τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου αλλά και της Siemens.Και κλείνει με τη φράση ενός ακόμη πολίτη:
“Ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη αυτή τη φορά θα λειτουργήσει.Γιατί συνήθως δεν το κάνει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου