Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Κάμερον: Nα αποφασίσουν οι Έλληνες εάν θέλουν το ευρώ

Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας ή Μεγάλης Βρεττανίας όπως ονομάζεται....θα πρέπει αντί να δίνει συμβουλές για το τί θα πρέπει να γίνει στην Ο.Ν.Ε και την ευρωζώνη, καθώς και για την Ελλάδα, να μας εξηγήσει, να εξηγήσει σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες γιατί η χώρα του, μια πανίσχυρη οικονομικά χώρα που ικανοποιούσε όλα τα κριτήρια ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΟ ΕΥΡΩ....Τί ήξερε λοιπόν η Αγγλία που δεν το ξέραμε εμείς και δεν μπήκε στο ευρώ;;;;;;; Ερώτημα που ΑΠΑΙΤΕΙ πλέον απαντήσεις......
Η Ελλάδα υπό το πρίσμα των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων και συνολικά η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη βρίσκεται στην...... κορυφή της ατζέντας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της G8 που συνεδριάζουν στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ. Αποφασιστική δράση από την ευρωζώνη για την ισχυροποίηση του ευρώ και για την Ελλάδα ζητά ο βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, τονίζοντας ότι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επισήμανε πως τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης πρέπει να αναλάβουν αποφασιστική δράση προς αναχαίτιση της κρίσης.

«Χρειαζόμαστε αποφασιστική δράση για την ενίσχυση των τραπεζών της ευρωζώνης, για ένα ισχυρό τείχος προστασίας, και καθοριστική δράση για την Ελλάδα. Αυτό πρέπει να γίνει» είπε ο Κάμερον προσθέτοντας ότι «σαφώς οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν, πρέπει να κάνουν την επιλογή τους».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι παραμένει αντίθετος στην πρόταση επιβολής φόρων επί των χρηματοικονομικών συναλλαγών, την οποία στηρίζει ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

Ολάντ: «Να κάνουμε τα πάντα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»

Ο γάλλος Πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους λίγο πριν προσέλθει στη σύνοδο της G8 ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στην ευρωζώνη, ενώ επισήμανε παράλληλα ότι οι ισπανικές τράπεζες θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν από τα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στην ευρωζώνη» είπε ο Ολάντ. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ισπανικές τράπεζες, ο Ολάντ σημείωσε: «Σίγουρα θα ήταν επιθυμητό να υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση και σίγουρα θα ήταν απαραίτητο αυτή η ανακεφαλαιοποίηση να μπορέσει να γίνει μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών αλληλεγγύης».

Μιλώντας λίγο νωρίτερα μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, ο Ολάντ εξέφρασε την κοινή θέση των δύο ηγετών υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και υπέρ της ενίσχυσης της ανάπτυξης.

Ομπάμα δήλωσε ότι οι συνομιλίες στη G8 πρέπει να εστιαστούν σε μία ισχυρή αναπτυξιακή ατζέντα σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική εξυγίανση. «Ο πρόεδρος Ολάντ και εγώ συμφωνήσαμε ότι είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, όχι μόνο για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία» σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου