Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

JP Morgan: Στα 395 δισ. ευρώ το κόστος εξόδου της Ελλάδας

JP Morgan: Στα 395 δισ. ευρώ το κόστος εξόδου της Ελλάδας Έγινε πλέον κατανοητό γιατί τα δικά μας "παπαγαλάκια" πιπιλίζουν καθημερινά και κινδυνολογούν χωρίς βάση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ...Παίζουν το παιχνίδι των δανειστών μας, είναι οι φανεροί και κρυφοί συνεργάτες τους...Οι μόνοι χαμένοι απο μια τέτοια περίπτωση θα είναι οι δανειστές μας-τοκογλύφοι που κερδοσκοπούν ασύστολα εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών....Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα στοιχίσει στην ευρωζώνη περίπου 395 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με .....
εκτιμήσεις αναλυτών της JPMorgan που δημοσιεύονται στους Financial Times.

«To μεγάλο αναπάντητο ερώτημα» όμως, προειδοποιούν οι συντάκτες του άρθρου, είναι το κατά πόσο η κρίση που θα προκύψει από την ελληνική έξοδο θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες του κοινού νομίσματος.
Σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας, οι επίσημοι πιστωτές της θα χάσουν τα χρήματα που έχουν εκταμιεύσει προκειμένου η χώρα μας να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Στον απόηχο μίας τέτοιας απώλειας, κανείς δεν είναι βέβαιος εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν τη δυνατότητα, ή τη βούληση, να σταθούν στο πλευρό μεγάλων ασθενών της ευρωζώνης, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου