Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ICTY: Ποιος κατέστρεψε τα στοιχεία της εμπορίας οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο;

Απο την αναγνώστριά μας cristina
Μεταφράστηκε από τον Τζαντ
Κρίσιμα στοιχεία για την εμπορία οργάνων που ασκήθηκε κατά των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου είχαν συλλεχθεί από το ICTY. Καταστράφηκαν κατόπιν εντολής της Κάρλα Ντελ Πόντε, όταν ήταν Γενικός Εισαγγελέας. Έτσι υποστηρίζει το γραφείο του διαδόχου της, Σερζ Μπράμερτζ. Η Κάρλα ντελ Πόντε είχε βοηθήσει, ωστόσο, να αποκαλυφθεί το έγκλημα, στο βιβλίο της που δημοσιεύθηκε το 2008.

Σε μια συνέντευξη αυτή την εβδομάδα με την εβδομαδιαία Σερβική Nedeljnik, η Κάρλα ντελ Πόντε ισχυρίζεται ότι .......η έρευνα που ήθελε να διεξάγει για το εμπόριο οργάνων που αποδίδεται στον ΑΣΚ, είχε «μπλοκαριστεί» από το ΝΑΤΟ. Λυπήθηκε την “έλλειψη πολιτικής βούλησης” για να προχωρήσουμε σε αυτό το θέμα.
Ξαναβρείτε το φάκελο:
Η Κάρλα ντελ Πόντε αναφέρει συγκεκριμένα ότι “πολλές πιέσεις” την εμπόδισαν από την εκκίνηση έρευνας, το 2004, βάσει της έκθεσης που αναφέρεται ήδη στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο περίφημο «Κίτρινο Σπίτι». Επιβεβαιώνει ότι η καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων διατάχθηκε εν αγνοία της.
Ωστόσο, το γραφείο του, Σερζ Σερζ Μπράμερτζ, του Γενικού Εισαγγελέα του ICTY ο οποίος διαδέχτηκε την Κάρλα ντελ Πόντε, είπε ότι ουσιαστικές αποδείξεις που οι ανακριτές του δικαστηρίου είχαν συγκεντρώσει το 2005 έχουν καταστραφεί, με τη συγκατάθεση της Κάρλα ντελ Πόντε . «Ο Εισαγγελέας Μπράμερτζ εκτιμά ότι η απόφαση για την καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων ήταν ένα λάθος, αλλά δεν μπορεί να σχολιάσει την εσωτερική απόφαση του δικαστηρίου.”
Ο εισαγγελέας της Σερβίας για εγκλήματα πολέμου, Βλάντιμιρ Βούξεβιτς, δήλωσε ότι είχε ζητήσει από τους υπαλλήλους του ICTY τους λόγους για αυτή την καταστροφή, και του είχαν πει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το “κίτρινο σπίτι”, αλλά επίσης τη Σρεμπρένιτσα είχαν καταστραφεί “σύμφωνα με την συνηθισμένη διαδικασία”.
Ρητορικά ερωτήματα
Έκανα μια έρευνα στο γκούγκλ απλά για να επιβεβαιώσω τις υποψίες μου. Και ο Ελληνικός Ποινικός Κώδικας προβλέπει όχι μόνο ποινές για αυτούς που καταστρέφουν αποδεικτικά στοιχεία αλλά και ποινές για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Να παρακαλάνε λοιπόν όσοι είχαν και έχουν ενεργό μέρος στην δαιμονοποίηση των Σέρβων και την συγκάλυψη των εγκλημάτων που τελέστηκαν εναντίον τους να μην αλλάξει τίποτα στο δικαστήριο- μαϊμού που μπορεί και καταδικάζει κατά παραγγελία συμμοριών μόνο όσους θέλει και με χαλκευμένα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου