Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Συντριπτική ήττα για την Μέρκελ σε ένα ακόμα κρατίδιο δείξουν τα exit polls

20120513-203118.jpgΑυτή την φορά ήταν το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανιας – Βεστφαλιας, όπου τα exit polls δείχνουν συντριπτική ήττα της Μέρκελ.
Είναι το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας και η Μέρκελ είχε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς αποτελεί την επιβεβαίωση ή την απόρριψη των πολιτικών της.
Αυτό το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το in.gr, έρχεται σε ...συνέχεια του μηνύματος που έβγαλαν οι κάλπες σε Γαλλία και Ελλάδα, και οι αναλυτές διαβλέπουν απόρριψη της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας που προκρίνει η Άνγκελα Μέρκελ ως μόνη λύση στην κρίση χρέους.
Η αναμέτρηση της Κυριακής δεν μεταβάλει την ισορροπία δυνάμεων στη Γερμανία, όμως στέλνει ηχηρό μήνυμα εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών του 2013.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll που μετάδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκεντρώνουν ποσοστό 38% με 39% των ψήφων, διασφαλίζοντας τον έλεγχο της περιφερειακής Βουλής μαζί με τους Πρασίνους που βρίσκονται κοντά στο 12%.
Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίδας καγκελαρίου φαίνεται να συγκεντρώνει μόλις το 26% των ψήφων. Εφόσον το ποσοστό αυτό επαληθευθεί και από τα επίσημα αποτελέσματα, θα αποτελεί κατάρρευση για το κόμμα, που το 2010 είχε καταγράψει 35%, καθώς και ιστορικό χαμηλό από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου