Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Διαβάστε τι γράφει το CNN για την τραγωδία της Marfin με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων. Το άρθρο έχει σαν τίτλο: "Θυσιάστηκε για ένα μέλλον που δεν ήρθε ποτέ. Μια οικογενειακή τραγωδία λέει την ιστορία της Ελλάδας".


Δύο χρόνια πέρασαν από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου και από τις μεγάλες πορείες που "συνόδευσαν" την έλευση του.
Το CNN "θυμάται" τα γεγονότα της 5ης Μαΐου του 2010 και την επίθεση στην τράπεζα της Marfin που οδήγησαν στο θάνατο τριών ανθρώπων από ασφυξία.
Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για την τραγική ιστορία της 23χρονης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου μέσα από την οποία προσεγγίζεται και παρουσιάζεται η οικονομική κρίση που πλήττει τη σύγχρονη Ελλάδα.

Η δημοσιογράφος του CNN επισκέφθηκε το σπίτι της Αγγελικής στο...
Αίγιο και συνομίλησε με την οικογένειά της, σε ένα σπίτι όπου η παρουσία της 32χρονης γυναίκας, εξακολουθεί να είναι ακόμη αισθητή, παρά την απουσία της.
Ο σύζυγος της Αγγελικής, Χρήστος Καραπαναγιωτίδης εξηγεί γιατί το ζευγάρι πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία και να επιστρέψει στην Ελλάδα.
"Αν έχεις καλή δουλειά στην Ελλάδα τότε μπορείς να ζήσεις καλά και εδώ. Θέλαμε όμως και να αγωνιστούμε για την Ελλάδα. Δεν σκοπεύαμε να φύγουμε. Είμαστε Έλληνες πολίτες και θέλαμε να υποστηρίξουμε την ελληνική κοινωνία. Είναι μια όμορφη χώρα και θέλαμε να ζήσουμε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα μας".
Η επιστροφή τους έγινε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, που όπως επισημαίνει ο ίδιος, ήταν μια αρκετά καλή περίοδος για την Ελλάδα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ακόμη και τη μέρα των μεγάλων επεισοδίων, κατεβαίνοντας προς το κέντρο και την τράπεζα όπου εργαζόταν η Αγγελική, δεν ανησυχούσαν. "Οι δρόμοι ήταν συχνά γεμάτοι από διαδηλωτές που εναντιώνονταν στην κυβέρνηση και οι επιθέσεις σε ανθρώπους ήταν σπάνιες", συνεχίζει την αφήγησή του ο Χρήστος.
"Πιστέψαμε ότι ήταν ασφαλές για την Αγγελική να παραμείνει στην τράπεζα. Άλλωστε οι πορείες στη Σταδίου είναι συχνό φαινόμενο".
Στο συγκεκριμένο σημείο, το CNN κάνει αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας και στο επαναστατικό DNA του Έλληνα ο οποίος, όπως αναφέρεται, έχει γαλουχηθεί μέσα από την αντίσταση και τον αγώνα ενάντια στην κατοχή, τη δικτατορία και την ανελευθερία. Η αντίσταση είναι συνονόματο του μέσου Έλληνα, αναφέρεται παρακάτω.
Μέρος της σύγχρονης μορφής αντίστασης που υιοθετείται από τους διαδηλωτές, είναι οι επιθέσεις στις τράπεζες. Όπως και την 5η Μαΐου του 2010, όταν και έγινε η επίθεση στην τράπεζα που στοίχισε τη ζωή της Αγγελικής και άλλων δύο ανθρώπων.
Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι λίγο πολύ γνωστή. Μια ομάδα 50 ατόμων, περίπου, περικύκλωσε την τράπεζα, πέταξε μολότοφ, το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι περισσότεροι κατάφεραν να βγουν, με διάφορους τρόπους από αυτό, εκτός από την Αγγελική, τον Επαμεινώνδα και την Παρασκευή .
Το αφιέρωμα του CNN καταλήγει λέγοντας, πως, σήμερα, δυο χρόνια μετά από εκείνη τη μέρα, όταν η Βουλή ψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εκείνο περιελάμβανε, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία και την απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη.
Και δεν ξεχνάει τέλος να αναφέρει, πως ακόμα ο ελληνικός λαός νοιώθει πως τα δύο κόμματα που κυβερνούν τη χώρα τόσα χρόνια, τον ληστεύουν σταδιακά, και ευθύνονται για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου