Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν καταλήγουμε σε λύση, αποκτά νόημα η διερευνητική εντολή που θα πάρω αύριο


«Αποκτά νόημα και περιεχόμενο η διευρευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα λάβω αύριο»,  δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ξεκαθάρισε ότι στην «παρούσα φάση κατέστη κατανοητό ότι δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την ανάγκη να... υπάρξει κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό και συμπλήρωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια όχι με βάση το κομματικό συμφέρον. «Αλίμονο εάν πάμε σε τέλμα», τόνισε και συνέχισε «ο λαός θέλει σταθερότητα και παραμονή στο ευρώ».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού του ξεκαθάρισε ότι «Δεν έχει η χώρα χρόνο για χάσιμο». 
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε κατά τη συζητήσή του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας με ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εφόσον «διαμορφώνεται ένας συσχετισμός δυνάμεων που επιτρέπει στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ και άλλες δυνάμεις να σηκώσουν το βάρος της διαπραγμάτευσης αλλά να μας εγγυηθούν ότι αυτό θα γίνει με ασφάλεια εντός ευρώ, μπορούμε να το στηρίξουμε».
np

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου