Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σαμαράς - Ντόρα, ένα βήμα πριν τον... πολιτικό εναγκαλισμό!

Η Ντόρα Μπακογιάννη με τη Δημοκρατική Συμμαχία σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ξέρει ότι ακόμη και η σύμπραξη με τον Στέφανο Μάνο δεν της εξασφαλίζει στο ελάχιστο την είσοδο στη Βουλή. Κι είναι δύσκολο, όπως έχουμε τονίσει πολλάκις στο planet-greece, για μία πολιτικό κατ' επάγγελμα, να μείνει ξαφνικά άνεργη....



Το άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά προς την κατακερματισμένη κεντροδεξιά μες στις επόμενες ημέρες σίγουρα θα έχει πολλά επεισόδια. Μην περιμένετε ότι θα ξημερώσει η αυριανή ημέρα και ξαφνικά θα ανακοινωθούν συμμαχίες.

Σαφώς και υπάρχουν θετικές ενδείξεις συνεργασίας των δύο κομμάτων. Γιατί για την Ντόρα Μπακογιάννη δεν τίθεται μόνο το ζήτημα εισόδου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή, αλλά κυρίως τίθεται ζήτημα πολιτικής της επιβίωσης. 

Γνωρίζει καλά ό,τι εάν στην παρούσα φάση δεν καταφέρει να μετέχει στις κεντρικές αποφάσεις, θα χάσει οριστικά το τρένο της πολιτικής καριέρας. Όχι, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν μπορεί να ορθώσει πλέον ανάστημα και δεν μπορεί να δημιουργήσει εναλλακτικό πόλο πολιτικών ζυμώσεων. Ακόμη κι
αν συμπράξει τελικά με τον Στέφανο Μάνο. Κι αυτό γιατί στις εκλογές του 2004 ο ίδιος ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Ήταν ο ίδιος ο Στέφανος Μάνος που περιμάζεψε τον Γρηγόρη Βαλιανάτο, στενό σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου, όταν βγήκε στην ανεργία, μετά την παραίτηση από την Πρωθυπουργία του τελευταίου.

Ο Μάνος δεν αποτελεί εγγύηση, αποτελούσε τον εναλλακτικό πόλο διαμαρτυρίας προς τη Νέα Δημοκρατία. Όμως, η λεωφόρος Συγγρού, αυτή τη φορά έχει σκοπό να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πόλωση, ευελπιστώντας σε υψηλά ποσοστά συσπείρωσης, με σημείο αναφοράς τις εκλογές του 2009.

Τα γκάλοπ που θα δουν το φως της δημοσιότητας, τις επόμενες ημέρες, σίγουρα θα αποτελέσουν μεγάλο οδηγό των εξελίξεων.
 
http://planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου