Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπλόκαρε το σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπλόκαρε το σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης
«Ο λαός καταδίκασε τις μνημονιακές δυνάμεις. Για μερικές χιλιάδες ψήφους ωστόσο βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση και δεν μπορέσαμε να κάνουμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση, δηλαδή μια κυβέρνηση Αριστεράς. Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση» ανέφερε στην... ομιλία του μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


«Πήραμε με αξιοπρέπεια την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας.  Ο ελληνικός λαός στις 6 του Μάη κατέστησε άκυρο το μνημόνιο και καταδίκασε τις δυνάμεις της πολιτικής της φτώχειας. Καταθέσαμε πέντε άξονες που θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν την λαϊκή ετυμηγορία» πρόσθεσε.

Ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε σαφείς αιχμές κατά του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου κατηγορώντας τα δύο κόμματα για εκβιαστικές τακτικές ενάντια στον ίδιο. Όπως επεσήμανε, «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας έθεσε το δίλημμα, ή εκλογές ή μνημόνιο. Τα κόμματα του μνημονίου ήθελαν να βάλουμε την υπογραφή μας στα μέτρα της εξαθλίωσης. Δεν τους κάναμε τη χάρη. Ψάχνουν δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης τρομοκρατώντας τον ελληνικό λαό, που τόσο σκληρά δοκιμάζεται, αλλά δεν εκβιάζεται πλέον».
  
Τέλος, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να τον στηρίξουν σε μια προσπάθεια αποδέσμευσης από το παρελθόν. «Εμείς πρέπει να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες και να σχηματίσουμε κυβέρνηση Αριστεράς. Το χρωστάμε στην ιστορία της πατρίδας και τις επόμενες γενιές» κατέληξε. 

np

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου