Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Θυσία στο βωμό της λιτότητας οι νέοι της Ευρώπης

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρώπη συνολικά κρούει, σε έκθεση της, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι λόγω της κρίσης και της λιτότητας, η σημερινή γενιά των νέων πλήτεται δυσαναλογα, οδηγούμενη στην ανεργία, την υποαπασχόληση και τον .....κοινωνικό αποκλεισμό.

«Η Ευρώπη θυσιάζει μία γενιά νέων στον βωμό της λιτότητας και κινδυνεύει να χάσει την πολιτική σταθερότητά της, την κοινωνική συνοχή, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, καθώς και την μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα και προοπτική ανάπτυξης» υπογράμμισε ο εισηγητής της έκθεσης, Ιταλός βουλευτής Λούκα Βολοντέ.

Οι νέοι δεν αποτελούν ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά ένα «περιουσιακό στοιχείο» της Ευρώπης, κατέληξε.

Στην έκθεση της Επιτροπής, που αναμένεται να λάβει την έγκριση και της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στα τέλη Ιουνίου, προτείνεται μια σειρά από μέτρα, για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση και να ενισχυθεί η νεολαία, στη μάχη που δίνει κατά της ανεργίας.

Οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων πρέπει να μπούν μπροστά στην ατζέντα κρατών και κυβερνήσεων και να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, προκειμένου να δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η διά βίου εκπαίδευση και μάθηση, προτείνεται στην έκθεση.

Μεταξύ των μέτρων που προτείνεται να ληφθούν άμεσα είναι η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για εργοδότες που προσφέρουν θέσεις μαθητείας στους νέους, φορολογικές ελαφρύνσεις στους νέους επιχειρηματίες και δημιουργία συστήματος, με βάση το οποίο κανένας νέος δεν θα μένει εκτός της αγοράς εργασίας περισσότερο από τέσσερις μήνες.
 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου