Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Διεθνές «γιουχάισμα» στην Λαγκαρντ για τις προκλητικές δηλώσεις της

Διεθνές γιουχάισμα στην Κριστίν Λαγκαρντ για τις προκλητικές δηλώσεις της
Και ένα "αφελές ερώτημα: είναι δυνατόν η κ. Λαγκάρντ να είναι ακόμη στη θέση της ως επικεφαλής του Δ.Ν.Τ, όντας υπόδικη στη χώρα της;;;; Δείτε εδώ τη σχετική είδηση 
http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8712226293839340716#editor/target=post;postID=3227601390778199202....«Η Λαγκαρντ τα ξέρει αυτά και είναι συνυπεύθυνη, αφού ήταν υπουργός Οικονομικών όταν ξέσπασε η κρίση. Μάλιστα στις αρχές της θητείας της στο ΔΝΤ είχε επισημάνει το πρόβλημα των τραπεζών. Τι είναι λοιπόν αυτό που εξοργίζει στις πρόσφατες δηλώσεις της;»...
Tη γενική κατακραυγή του διεθνούς Τύπου έχουν προκαλέσει τα σχόλια της Γαλλίδας Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία απ΄ότι φαίνεται υπέπεσε σε ......
βαρύ ατόπημα που δε συνάδει με την αυστηρά τεχνοκρατική φύση του «Ιδρύματος» που ηγείται.
Ο εκδότης της βρετανικής εφημερίδας Guardian, δεν της χαρίστηκε και την κατηγορεί για κενές περιεχομένου ηθικολογίες και διγλωσσία.
«Η κυρία Λαγκάρντ γνωρίζει καλύτερα από πρώτο χέρι. Κι όταν εκ του θεσμικού της ρόλου διακηρύττει πως «έφθασε η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού» ακυρώνει τη λογική και τα επιχειρήματα της ίδιας. Γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο των τραπεζών της Βόρειας Ευρώπης στην κρίση χρέους που στραγγαλίζει την Ελλάδα. Γνωρίζει πως πίσω από τη σημερινή κρίση βρίσκονται γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Αυτές δάνειζαν αλόγιστα χρήματα στο ελληνικό κράτος, στις ισπανικές και ιρλανδικές τραπεζικές φούσκες. Το φτηνό χρήμα που διοχετεύθηκε στις χώρες της περιφέρειας, είναι η θεμελιώδης αιτία της ευρωκρίσης».
Και συνεχίζει ο εκδότης του Guardian: «Η Λαγκαρντ τα ξέρει αυτά και είναι συνυπεύθυνη, αφού ήταν υπουργός Οικονομικών όταν ξέσπασε η κρίση. Μάλιστα στις αρχές της θητείας της στο ΔΝΤ είχε επισημάνει το πρόβλημα των τραπεζών. Τι είναι λοιπόν αυτό που εξοργίζει στις πρόσφατες δηλώσεις της;»
«Είναι ότι επικαλείται το ηθικολογικό μύθευμα που θέλει τους σπάταλους νότιο-Ευρωπαίους να πληρώνουν τώρα για μια δεκαετία αποχαλίνωσης. Επιχείρημα τελείως άδικο και άχρηστο στην παρούσα κατάσταση. Η συνταγή της μονομερούς λιτότητας που επιβάλλεται στις χώρες της Ευρώπης απειλεί τώρα με κατάρρευση την Ισπανία, την Ιταλία και σε λίγο και τη χώρα της, τη Γαλλία. Επομένως το ηθικό δίδαγμα για την Λαγκάρντ δεν θα έπρεπε να είναι Βορράς εναντίον Νότου, αλλά Ευρώπη εναντίον τραπεζών τις οποίες υποχρεωνόμαστε όλοι να πληρώνουμε» σημειώνει ο εκδότης της Guardian.
Η κατακραυγή συνεχίστηκε και κάτω από τη Μάγχη, όπου η γαλλική εφημερίδα Liberation θεωρεί ότι η κυρία Λαγκαρντ «άναψε το φυτίλι στο μπαρούτι», ενώ σε πολιτικό επίπεδο η η νεαρή εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ναζάτ Μπελκασέμ χαρακτήρισε τη δήλωση της διευθύντριας του ΔΝΤ «απλοϊκή και χονδροειδή», χρησιμοποιώντας το χαρακτηρισμό «caricaturale».
«Θεωρώ», είπε, «ότι σήμερα δεν έχουμε να δώσουμε μαθήματα στους Έλληνες. Δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση στέλνοντας αναθέματα στον έναν και στον άλλο, αλλά έχουμε ανάγκη από ανοιχτό πνεύμα με κατανόηση της κατάστασης», πρόσθεσε.
«Η επικεφαλής του ΔΝΤ δε νιώθει καμιά συμπόνια για τους Έλληνες», τιτλοφορείται σχετικό δημοσίευμα της Welt, που σημειώνει ότι «η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ νιώθει μόνο περιορισμένη συμπόνια για τους πληγέντες από την αναγκαστική λιτότητα Έλληνες».

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου