Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Κάμερον: "Ή βοηθάμε την Ελλάδα ή καταστρέφεται το ευρώ"


Κάμερον: "Ή βοηθάμε την Ελλάδα ή καταστρέφεται το ευρώ" : Δραματικές προειδοποιήσεις εκ νέου προς την Ευρώπη και την ηγεσία της απήυθυνε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επισημαίνοντας ότι αν δε βοηθηθεί η Ελλάδα, το

Δραματικές προειδοποιήσεις εκ νέου προς την Ευρώπη και την ηγεσία της απήυθυνε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επισημαίνοντας ότι αν δε βοηθηθεί η ...
Ελλάδα, το κοινό νόμισμα θα καταρρεύσει μαζί της.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Οι ηγέτες πρέπει να συνεννοηθούν ή να αντιμετωπίσουν μια πιθανή κατάρρευση της Ευρωζώνης. Διακυβεύεται η ύπαρξη του ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντείβιντ Κάμερον χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους.

«Γνωρίζω καλά ότι οι χώρες της Ευρωζώνης μπορεί να μην απολαμβάνουν τις συμβουλές των χωρών που δεν ανήκουν σε αυτή, κυρίως χωρών όπως η Βρετανία, οι οποίες έχουν και αυτές προβλήματα χρέους και δυσκολίες. Όμως αυτό μας αφορά όλους» συμπλήρωσε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σωθεί η Βρετανία. Ακόμη και αυτό, όμως, «δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν δεν τα βρουν και οι υπόλοιποι ηγέτες μεταξύ τους, για το καλό της Ευρωζώνης» πρόσθεσε για να καταδείξει με σαφήνεια την κρισιμότητα της κατάστασης και των αποφάσεων.

Παράλληλα, απεύθυνε έκκληση τους Ευρωπαίους να βοηθήσουν την Ελλάδα και τα ασθενέστερα οικονομικά κράτη της Ευρωζώνης: «Γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι αυτά τα κράτη δεν μπορούν από μόνα τους να προσαρμοστούν οικονομικά και πολιτικά αν η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν τους παρέχουν τη δέουσα βοήθεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη πρέπει να υποστηρίξει την ανάπτυξη, ενώ δήλωσε ότι στηρίζει την πρόταση του νέου Γάλλου Πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ για αναπτυξιακά ομόλογα.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου