Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση των δεκάδων ερωτημάτων που λάβαμε σχετικά με τη μισθοδοσία του κλήρου, σημειώνουμε τα εξής:

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, ο κανόνας των απολύσεων/προσλήψεων κληρικών και η αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος, θα οδηγήσουν.......

1)στην ταχύτατη μείωση του αριθμού των κληρικών (κυρίως σε ακριτικές περιοχές, ορεινά και δυσπρόσιτα μέρη, νησιά) με σκοπό να καταστραφεί η Εκκλησία ως θεσμός που στηρίζει τον Ελληνισμό, και

2)στη μετατροπή της Εκκλησίας σε αμιγώς πολιτιστικό φορέα με υποχρεωτική εσωτερική οικονομική αυτονομία, δηλαδή με εσωτερική χρεωκοπία της Εκκλησίας ακριβώς όπως επιβάλλεται μέσω του Ειδικού Λογαριασμού εξόφλησης του εξωτερικού χρέους: θα αναγκάσουν δηλαδή την ίδια την Εκκλησία να μειώσει τους μισθούς των κληρικών σε σημείο φιλοδωρήματος, ούτως ώστε να εξαναγκάσουν τους κληρικούς να μετατραπούν από λειτουργοί σε ασκούντες χόμπυ στον ελεύθερο χρόνο τους μετά την άλλη κύρια δουλειά τους.

Όποιος ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά κόμματα του Μνημονίου, κάνει αυτή ακριβώς την επιλογή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θεωρούμε την Εκκλησία βασικό θεσμό στήριξης του Ελληνισμού και εργαλείο μόχλευσης του Έθνους.

Δεν δεχόμαστε τον κανόνα απολύσεων/προσλήψεων κληρικών που επιβάλλει το Μνημόνιο.

Δεν δεχόμαστε την αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος.

Δεν διαπραγματευόμαστε τον ιστορικό ρόλο της Ορθοδοξίας.

Δεν απεμπολούμε τα εθνικώς υπερπολύτιμα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η αγαστή συνεργασία κράτους-Εκκλησίας.

Με την κυβέρνηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η παραγκωνισμένη Εκκλησία θα σταθεί ξανά περήφανη στα πόδια της και θα περπατήσει μαζί με την Ελλάδα στο μέλλον.

Δεν είναι επιλογή: είναι υποχρέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου