Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Στη Νέα Δημοκρατία Πλεύρης και Ανατολάκης, σκληρή αντίδραση Καρατζαφέρη

Ο πρόεδρος της ΝΔ με τους κ.κ. Θ.Πλεύρη και Γ.Ανατολάκη
Ο πρόεδρος της ΝΔ με τους κ.κ. Θ.Πλεύρη και Γ.Ανατολάκη   (
Την προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία του Θάνου Πλεύρη και του Γιώργου Ανατολάκη ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τους δύο πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ. Εντονότατη η αντίδραση του ΛΑΟΣ, που...... κάνει λόγο «για πανστρατιά προδοτών».

Ο κ. Σαμαράς αναχώρησε για τα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού το απόγευμα της Δευτέρας αμέσως μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τη Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να υποδεχτεί τα δύο στελέχη.

«Το πατριωτικό Ευρωπαϊκό Μέτωπο διευρύνεται συνεχώς» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας πως καλωσορίζει τα δύο στελέχη «που θα δώσουν μαζί μας τη μεγάλη μάχη, για να αλλάξουμε τις πολιτικές του Μνημονίου και για να μείνει η Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη».
Ο Γ.Ανατολάκης με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι «δεδομένων των δύσκολων καιρών που περνά η πατρίδα μας θεωρώ υποχρέωση και ύψιστο καθήκον μου να διαφυλάξω και να στρατευθώ στην προσπάθεια για τη ρεαλιστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας».

«Τιμώ την εμπιστοσύνη του Προέδρου και του κόμματος που με ανέδειξε, αλλά ο διαμελισμός της κεντροδεξιάς με βρίσκει διαμετρικά αντίθετο. Δεν έχω το δικαίωμα να συμβάλλω στην ενδυνάμωση του επερχόμενου ρεύματος του λαϊκισμού της αριστεράς που μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει στη χώρα. Για αυτούς τους, ζωτικής σημασίας, λόγους τάσσομαι υπέρ της συσπείρωσης της κεντροδεξιάς» συμπληρώνει ο κ. Ανατολάκης.

Οξύτατη αντίδραση Καρατζαφέρη

Σε υψηλούς τόνους αντέδρασε το ΛΑΟΣ: «Ο κ. Σαμαράς που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με την εμμονή του για πρόωρες εκλογές προκειμένου να αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία, καλεί σε πανστρατιά πολιτικά στελέχη που ο ίδιος εξεδίωξε προ μηνών, μεθοδεύοντας ταυτοχρόνως αποστασίες από κόμματα που αρνούνται να προδώσουν, αρχές και αξίες» σχολίασε σε ανακοίνωσή του το κόμμα.
«Με ψευδείς διαρροές στην ημερήσια διάταξη των επιτελών του και με "ψάρεμα" στις λίστες άλλων κομμάτων, δεν επιτυγχάνει πανστρατιά αγωνιστών, αλλά προδοτών» σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως «ο τόπος σήμερα δεν έχει ανάγκη από Εφιάλτες, αλλά από μαχητές.»




.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου