Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Με διαδικασίες εξπρές στο ΣτΕ οι πρώτες προσφυγές κατά του ενιαίου μισθολογίου

Με διαδικασίες εξπρές στο ΣτΕ οι πρώτες προσφυγές κατά του ενιαίου μισθολογίου
Με διαδικασίες εξπρές (πρότυπη δίκη) θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι πρώτες προσφυγές εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα που στρέφονται κατά του νέου ενιαίου μισθολογίου (Ν. 4024/2011).

Ειδικότερα, 87 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν προσφύγει στο....... Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά των εκκαθαριστικών φύλλων μισθοδοσίας τους, καθώς από τον Ιανουάριο του 2012 μειώθηκαν οι μηνιαίες αποδοχές τους, μαζί με τα πάσης φύσεως επιδόματα που ελάμβαναν σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών μάλιστα, κατέθεσαν στο ΣτΕ νέα αίτηση με την οποία, αυτή τη φορά, ζήτησαν η υπόθεσή τους να εκδικαστεί ως πρότυπη δίκη (διαδικασία εξπρές), καθώς -όπως αναφέρουν- η μείωση στις αποδοχές τους είναι της τάξεως του 60%.

Η αίτηση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών έγινε δεκτή και αναμένεται να οριστεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο η ημερομηνία συζήτησης στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Την ίδια στιγμή έγινε δεκτή και θα συζητηθεί και αυτή ως πρότυπη δίκη στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η αίτηση υπαλλήλου του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος στρέφεται κατά του ενιαίου μισθολογίου, ως προς το σκέλος που αφορά τις νέες κατατάξεις που έγιναν με το Ν. 4024/2011.

Ο υπάλληλος αυτός στις 25 Ιανουαρίου 2012 είχε καταθέσει σχετική αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και τώρα ζήτησε η υπόθεσή του να εκδικαστεί, σύμφωνα με το Ν. 3900/2010, ως πρότυπη δίκη από το ΣτΕ.

/newpost

2 σχόλια:

  1. ΕΞΩΦΘΑΛΜΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ 4024/11

    Μόνο στους Δ.Υ. έχει επιβληθεί αδικαιολογήτως, στέρηση του δικαιώματος προαγωγής, από το ολοκληρωτικής αντίληψης κόμμα του ΠΑΣΟΚ, αφού "με το φασιστικό νόμο 4024/11" που πέρασε, Δ.Υ. επειδή είχαν μία ημέρα περισσότερη υπηρεσία την 01.11.2011 προήχθησαν στον επόμενο βαθμό, ενώ οι άλλοι, οι μη προνομιούχοι με το αποφασίζουμε και διατάσουμε, ενώ είχα ακόμα και περισσότερα τυπικά προσόντα, αλλά υπολείποντο έστω και μία ημέρα υπηρεσίας την 01.11.2011, με αναδρομική ισχύ, τους διέγραψαν έτη υπηρεσίας, ενώ σε άλλους τους επεβλήθη στέρηση προαγωγής παρά το γεγονός ότι έχουν υπερκαλύψει τα προβλεπόμενα από τον ίδιο νόμο 4024/11 έτη υπηρεσίας κατά ένα ή και περισσότερο χρόνο, με αποτέλεσμα να παραμένουν αδικαιολόγητα χωρίς να προαχθούν για 2, 3, ή και περισσότερα χρόνια, παραμένοντες βαθμολογικά στάσιμοι. Προκαλώντας τους τουλάχιστον ηθική βλάβη. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτό σημαίνει αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ισονομία και ισοπολιτεία και ορθολογική διαχείριση των ανθρώπινων πόρων, made in PASOK. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ. Για όλα αυτά βεβαίως, η ΑΔΕΔΥ, διακομματικά ποιεί την νήσσαν. ΞΕΦΤΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε δεν ειναι ο μονος νομος σφαγειο για τους δημοσιους υπαλληλους, δεν μιλαμε για τις ΔΕΚΟ. Το τσεκουρι σε μισθους επεσε στο στενο δημοσιο τομεα. Τωρα ερχεται και η σειρα των συνταξιουχων. Ολοι τους ειναι ξεφτιλισμενοι δικιο εχεις και λιγα λες

      Διαγραφή