Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Κόβει το βοήθημα των χρονίως πασχόντων ο ΕΔΟΕΑΠ


Κόβει το βοήθημα των χρονίως πασχόντων ο ΕΔΟΕΑΠ

Κατόπιν εορτής η ενημέρωση των ασθενών



Τη ίδια στιγμή που η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης) ανακοίνωσε πριν ένα μήνα, μονομερώς, «σχέδιο σωτηρίας του ταμείου» με μία σειρά περικοπών προς τους ......ασφαλισμένους, προχώρησε αιφνιδίως και στη διακοπή του επιδόματος των χρονίως πασχόντων.

Οι χρόνια πάσχοντες, οι οποίοι δεν είναι περισσότεροι από 20, ενημερώθηκαν από την τράπεζα όπου έχουν το λογαριασμό τους, για την… προσωρινή _ όπως τους είπαν _ διακοπή του επιδόματος των 300 ευρώ.

Η εξήγηση που έλαβαν ακολούθως, όσοι τηλεφώνησαν στο Ταμείο, από την πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ κυρία Ελένη Σπανοπούλου ήταν ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως διότι οι υπάλληλοι δεν επαρκούν… «Εσείς είστε 20 άνθρωποι κι εμείς έπρεπε να ενημερώσουμε 2.000 ανέργους και τους συνταξιούχους», είπε σε ασφαλισμένο ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Επίσης, του είπε ότι η καταβολή του βοηθήματος διεκόπη προσωρινά για να εξεταστεί το θέμα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Το θέμα δηλαδή που θα εξεταστεί είναι αν η διακοπή του βοηθήματος θα είναι οριστική, όπως συνέβη με πολλά άλλα.

Παρά ταύτα, το μεσημέρι υπάλληλοι του ΕΔΟΕΑΠ τηλεφωνούσαν σε ασφαλισμένους που λάμβαναν το συγκεκριμένο βοήθημα και τους έλεγαν τη μισή αλήθεια. Ότι δηλαδή, η καταβολή του βοηθήματος «… απλώς θα καθυστερήσει λίγες μέρες».

Η κυρία Σπανοπούλου μάλιστα ρώτησε τον ασφαλισμένο αν είναι… κινητικός, δηλαδή αν είναι καθηλωμένος σε καροτσάκι ή αν περπατάει και στο τέλος του υπέδειξε, ουσιαστικά, να αλλάξει θεραπεία. «Δεν ξέρω αν το φάρμακο που λαμβάνετε είναι το καλύτερο», του είπε... «Επιτέψτε μου να εμπιστεύομαι το γιατρό μου που με παρακολουθεί για χρόνια» απάντησε ο ασφαλισμένος που λίγο αργότερα δέχτηκε τηλεφώνημα από το ταμείο για να... ενημερωθεί.
 
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου